ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Στην Εθνική Ελλάδας… έτρωγαν καλά (και σωστά)!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιός ήταν ο άνθρωπος που φρόντιζε για τη σωστή διατροφή των ποδοσφαιριστών της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στις πολλές και διαδοχικές επιτυχίες σε Euro και Παγκόσμια Κύπελλα;

Για να μην σας κουράζουμε περισσότερο, πρόκειται για τον έγκριτο αθλητικό διατροφολόγο – εργοφυσιολόγο και μεγάλο fan του ποδοσφαίρου Γιάννη Κωτσή, που τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο επίσημος διατροφολόγος της Γαλανόλευκης.

Το Wefit κατάφερε να… “τρυπώσει” στα αρχεία του και να βρει το μενού που σέρβιρε στους ποδοσφαιριστές τις ημέρες των αγώνων. Ιδού!

Γεύμα πριν τον αγώνα

Σαλάτες: Ντομάτα ξεφλουδισμένη, τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών, τριμμένη παρμεζάνα, Άσπρο – Μαύρο ψωμί.

Σάλτσες: Κόκκινη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας (ελάχιστο λάδι κατά την παρασκευή της).

Κυρίως πιάτο (μπουφές)

Φιλέτο κοτόπουλο, Σπαγγέτι κανονικό, Ρύζι βραστό

Επίσης να περιέχονται στον μπουφέ

Καφές (γαλλικός, espresso κ.τ.λ), Τσάι (πράσινο, μαύρο κ.τ.λ), Φρέσκος χυμός πορτοκάλι, Φρουτοσαλάτα ή ολόκληρα φρούτα, Μέλι, μαρμελάδα, Ψωμί και φρυγανιές ολικής άλεσης, Κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών, Γαλοπούλα (φουαντρέ), Κέικ (από αλεύρι ολικής άλεσης, ασπράδια αυγών, becel, ½ περιεκτικότητα ζάχαρης από την κανονική συνταγή), Κρέπες, Νουτέλα

Δείπνο μετά τον αγώνα

Σαλάτες (επιλογή): Μαρούλι, Σαλάτα του Καίσαρα, Σαλάτα σπανάκι, ντομάτα μοτσαρέλα, πράσινη πιπεριά, βραστά ή ψητά λαχανικά, Αβγά βραστά, φιλέτο γαλοπούλας, καπνιστό φιλέτο σολομού, Κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών, φέτα χαμηλών λιπαρών, Τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών, Τριμμένη παρμεζάνα, Μαύρο ψωμί (σικάλεως, οκτάσπορο, πολύσπορο, ολικής αλέσεως) σε φέτες ή καρβελάκι

Σάλτσες: Κόκκινη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας (ελάχιστο λάδι κατά την παρασκευή της), Καρμπονάρα light.

Κυρίως πιάτο (μπουφές)

Χαμπουργκερ με μπιφτέκι μοσχάρι ή κοτόπουλο, Κοτόπουλο φιλέτο ψητό, Σπαγγέτι, Πατάτες τηγανητές και φούρνου

Επιδόρπιο

Μηλόπιτα με παγωτό

Κι αν είστε ποδοσφαιριστής… Καλή σας όρεξη!

 

 

Του Μάριου Παρλιάρου