ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ρόφημα πρωτεΐνης μετά την προπόνηση με 3 συστατικά

Εάν γυμνάζεσαι σκληρά, θα αγαπήσεις αυτό το ρόφημα πρωτεΐνης με καφέ. Με μόλις τρία απλά συστατικά και ένα άψογο διατροφικό προφίλ, είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανεφοδιάσεις το σώμα σου με πρωτεΐνη μετά από μια σκληρή προπόνηση!

 

 

Γυμνάζεσαι για να χάσεις λίπος, να αυξήσεις τη μυική σου μάζα ή απλώς για να νιώθεις καλά, το γεύμα μετά την προπόνηση είναι μόνο ένα μέρος του σχεδίου σου για καλά αποτελέσματα. Ναι μεν η διατροφή επηρεάζει το σώμα καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, το γεύμα όμως μετά την προπόνηση μπορεί να παίξει τον μεγαλύτερο ρόλο όλων.

Το σώμα σου αποθηκεύει γλυκογόνο και πρωτεΐνη στους μυς του. Κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, το σώμα αρχικά καίει, μέσω των θρεπτικών συστατικών των τροφών που έχεις φάει πριν από την προπόνηση και, έπειτα, καίει το αποθηκευμένο γλυκογόνο ως ενέργεια. Στη συνέχεια, αφού τελειώσεις την προπόνηση, η πρωτεΐνη στους μυς αρχίζει να πέφτει και οι μυϊκές ίνες αρχίζουν να διασπώνται. Η πρωτεΐνη προσφέρει τα απαραίτητα αμινοξέα για την ανοικοδόμηση του μυϊκού ιστού που έχει υποστεί βλάβη κατά τη διάρκεια της άσκησης. Έτσι μέσα σε 30 έως 60 λεπτά μετά την ολοκλήρωση μιας προπόνησης το σώμα σου είναι έτοιμο για ανεφοδιασμό. Αυτό το εύκολο ρόφημα πρωτεΐνης με καφέ είναι ό,τι πρέπει για μετά την προπόνηση.

Να θυμάσαι: Είναι απαραίτητο να κατανοήσεις ότι ο οργανισμός δεν μπορεί να απορροφήσει απεριόριστη ποσότητα πρωτεΐνης σε ένα μόνο γεύμα, αφού οι υπερβολές δεν θα δώσουν τίποτε περισσότερο από παραπανίσιο λίπος.

Ρόφημα πρωτεΐνης με 3 συστατικά

Συστατικά

1 ποτήρι γάλα, περίπου 225 ml (συνιστάται σοκολατούχο, αλλά μπορείς να προσθέσει ό,τι γάλα θέλεις)

1 scoop πρωτεΐνης (βανίλια ή οποιαδήποτε γεύση σου αρέσει)

5 παγάκια από καφέ

Οδηγίες

Ανακάτεψε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ.

Διατροφικά στοιχεία: 158 θερμίδες, 5,1 γρ λίπος (1,2 g κορεσμένο), 222 mg νάτριο, 5,5 γρ υδατάνθρακες, 1 γρ ίνες, 1 γρ ζάχαρη, 23,2 γρ πρωτεΐνη