ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πως μετράμε το μαγνήσιο στο ανθρώπινο σώμα;

Πόσο σημαντικό είναι το μαγνήσιο και πώς το μετράμε στο ανθρώπινο σώμα;

Το μαγνήσιο είναι ένα από τα βασικότερα μέταλλα για το ανθρώπινο σώμα, καθώς συμμετέχει σε ένα μεγάλος εύρος σημαντικών βιολογικών και μεταβολικών διεργασιών. Ως βασική θρεπτική ουσία, παρουσιάζεται σε περισσότερες από 325 ενζυμικές αντιδράσεις στον οργανισμό, από την παραγωγή ενέργειας μέχρι τον έλεγχο της χοληστερόλης. Το μαγνήσιο στο σώμα συμβάλλει σε ιδιαίτερα σημαντικές λειτουργίες, όπως είναι η φυσιολογική παραγωγή πρωτεϊνών, η παραγωγή και η μεταφορά ενέργειας, καθώς και η συστολή και χαλάρωση των μυών. 

Πως μετράμε το μαγνήσιο στο ανθρώπινο σώμα;

Δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη εξέταση που να παρέχει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την ποσότητα μαγνησίου στο εσωτερικό των κυττάρων. Ωστόσο, μπορεί να σου φανούν χρήσιμα τα εξής τεστ:

  • Η μαγνησιαιμία, μία κοινή ανάλυση αίματος, μετρά τη συγκέντρωση μαγνησίου στο αίμα. Έχει φανεί όμως ότι οι φυσιολογικές τιμές δεν συνεπάγονται και επαρκή ποσότητα μαγνησίου στο εσωτερικό των κυττάρων, καθότι μόνο το 1% του συνολικού μαγνησίου του οργανισμού βρίσκεται στο αίμα. Η εν λόγω εξέταση πραγματοποιείται σχεδόν σε όλα τα μικροβιολογικά εργαστήρια.
  • Το ερυθροκυτταρικό μαγνήσιο, μία εξέταση αίματος που μετράει την ποσότητα μαγνησίου στο εσωτερικό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Δεν την πραγματοποιούν όλα τα μικροβιολογικά εργαστήρια.
  • Το μεταλλόγραμμα, που υπολογίζει την ποσότητα μαγνησίου στα μαλλιά. Το συγκεκριμένο τεστ χρησιμεύει κυρίως για να αξιολόγηση της ποσότητας των τοξικών μετάλλων που συσσωρεύονται στο σώμα. Πραγματοποιείται μόνο στα ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια.

Εάν ασκείσαι εντατικά χρειάζεσαι οπωσδήποτε μαγνήσιο, κι όχι μόνο για να μειώσεις τις μυικές κράμπες. Έχει παρατηρηθεί ότι η άσκηση οδηγεί σε μια ανακατανομή του μαγνησίου στο σώμα, έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει τις μεταβολικές ανάγκες. Οριακή έλλειψη μαγνησίου επηρεάζει τις αθλητικές αποδόσεις και αυξάνει τις αρνητικές συνέπειες της εντατικής άθλησης. Η μοναδική σύνθεση των προϊόντων Magnevit, χάρη στην υψηλότατη βιοδιαθεσιμότητα που εξασφαλίζει, κάνει το Magnevit να ξεχωρίζει ανάμεσα στο πλήθος άλλων συμπληρωμάτων με βάση το μαγνήσιο. Τα προϊόντα Magnevit παράγονται μόνο με φυσικά συστατικά, είναι vegan και χωρίς γλουτένη, και δεν περιέχουν αλάτι, ζάχαρη ή πρόσθετα συστατικά. Διατίθενται σε συσκευασίες των 30 καψακίων, με τρία blisters από 10 καψάκιαΗ ειδική σύνθεση των Magnevit έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά από την εταιρεία Naveh Pharma. Η σύνθεση του οξειδίου του Μαγνησίου υπό μορφή κόνεων συνδυάζεται με ένα μόριο νερού (Η2Ο) για τη δημιουργία Μονοϋδρικού Οξειδίου του Μαγνησίου, λόγω της υψηλής απορρόφησης του οποίου στο αίμα, επιτυγχάνονται τα απαραίτητα ενδοκυτταρικά επίπεδα μαγνησίου στο ανθρώπινο σώμα. 

Το Magnevit Sport περιέχει βιταμίνη Β6, η οποία μεγιστοποιεί το ρυθμό απορρόφησης του μαγνησίου, βιταμίνη D, που είναι απαραίτητη για τη σωστή δόμηση των οστών και βιταμίνη Ε, η οποία ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και την αποκατάσταση των μυών. Δεδομένης της συνεργιστικής δράσης αυτών των συστατικών, το Magnevit Sport έχει μελετηθεί και έχει αποδειχθεί κλινικά ότι αυξάνει την αθλητική απόδοση, αποτρέπει τις μυϊκές κράμπες και βελτιώνει τη μυϊκή αποκατάσταση μετά την άσκηση.

Το Magnevit Anti Leg Cramps συνδυάζει το μονοϋδρικό οξείδιο του μαγνησίου με τη βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και τη βιταμίνη Β6, η οποία βελτιώνει την απορρόφηση του μαγνησίου στα κύτταρα. Ως αποτέλεσμα της μοναδικής σύνθεσης αυτών των συστατικών, το Magnevit Anti Leg Cramps αναδεικνύεται σε ένα κλινικά δοκιμασμένο συμπλήρωμα διατροφής που παρέχει γρήγορη ανακούφιση από τις νυχτερινές κράμπες στα πόδια και τους μυϊκούς σπασμούς, και βοηθά το σώμα να ανακτήσει και να αναπληρώσει τα επίπεδα μαγνησίου που χρειάζεται.