ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πίτσα πρωτείνης με λίγους υδατάνθρακες για γράμμωση και όγκο

Λατρεύεις την πίτσα και το αυγό και παράλληλα θέλεις γράμμωση και όγκο; Αυτή η νόστιμη συνταγή είναι για σένα! Υψηλή σε πρωτεΐνη, χαμηλή σε υδατάνθρακες και χωρίς γλουτένη, αυτή η εύκολη πίτσα είναι ιδανική για μετά την προπόνηση.

 

Το σώμα μας είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να παράγει και να καταναλώνει διαρκώς πρωτεΐνη. Οι μύες δεν λαμβάνουν αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης από το σώμα, καθώς εξαντλείται σχεδόν άμεσα και παράγεται σε μικρή ποσότητα. Αυξάνοντας την ποσότητα πρωτεΐνης που παίρνεις καθημερινά, ειδικά όταν κάνεις προπόνηση ή άσκηση υψηλής έντασης , σε βοηθά να χτίσεις περισσότερο άπαχο μυϊκό όγκο. Η πρωτεΐνη σου προσφέρει ισορροπημένα επίπεδα ph στο αίμα, προστατεύει τον μυϊκό ιστό σου, είναι απαραίτητη πηγή ενέργειας του σώματος, χτίζει και διατηρεί τα απαραίτητα επίπεδα ορμονών, συμβάλλει στην ύπαρξη σωστών χημικών αντιδράσεων, ενισχύει και διατηρεί δυνατό το ανοσοποιητικό σύστημα, εξισορροπεί την λειτουργία των σωματικών υγρών. Αυτή η πίτσα πρωτείνης είναι ό,τι χρειάζεσαι για ένα γεύμα μετά την προπόνηση!

Η βάση της πίτσας πρωτείνης με cloud bread!

Το cloud bread είναι η νέα τρέλα στο Tik Tok και είναι ένα πανεύκολο είδος ψωμιού με μόλις τρία υλικά που έχει κάνει εκατομμύρια χρήστες να δοκιμάσουν τη συνταγή. Το cloud bread (ψωμί που μοιάζει με σύννεφο) είναι ουσιαστικά μια βάση από ασπράδι αυγού και τυρί κρέμα που μπορεί να αντικαταστήσει τις ζύμες σε διάφορες παρασκευές έτσι ώστε να μειωθεί η περιεκτικότητα μιας συνταγής σε υδατάνθρακες και να αυξηθεί σε πρωτεΐνη. Το γεγονός ότι δεν περιέχει γλουτένη την κάνει μια ιδανική για όσους ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη!

Τα αυγά μπορούν να θεωρηθούν και ως υπερτροφή γιατί είναι μια συμπυκνωμένη πηγή πρωτεΐνης υψηλής αξίας (αντίστοιχης με το κρέας καθώς περιέχει τα 9 ουσιώδη αμινοξέα) βιταμίνες (Β12,Β2,D,A,B5,B9) και σίδηρο, σε αναλογία πρωτεΐνης/βάρους περίπου στο 1/10 από αυτή ενός μοσχαρίσου κρέατος. Όποιος και αν είναι ο στόχος σου, χάσιμο βάρους ή μυϊκή ανάπτυξη, το ασπράδι αυγών θα σε βοηθήσει.

Πίτσα πρωτείνης

Υλικά για τη βάση

  • 250 ml 100% Παστεριωμένο Ασπράδι αυγού
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 1/4 κ.γ. baking powder
  • λίγο αλάτι

Υλικά για τη σάλτσα

  • 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • ρίγανη
  • αποξηραμένο βασιλικό
  • πιπέρι
  • σκόρδο σε σκόνη

Υλικά για topping

  • 80 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/2 κούπα ντοματίνια
  • 1 πράσινη πιπεριά

Οδηγίες

Σε ένα βαθύ μπολ ρίξε το ασπράδι, λίγο αλάτι και χτύπησέ το με ένα μίξερ μέχρι να πάρουν τη μορφή μαρέγκας.

Μόλις το μείγμα του αυγού είναι έτοιμο, πρόσθεσε το τυρί κρέμα και το baking powder και ανακάτεψε ελαφρά.

Άδειασε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και άπλωσέ το στο σχήμα της πίτσας.

Ψήσε στις αντιστάσεις στους 180 °C για 15'-20', μέχρι το cloud bread να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, αυτή είναι η βάση της πίτσας.

Βγάλε τη βάση από τον φούρνο και πρόσθεσε τη σάλτσα ντομάτας και τα topping της επιλογής σου.

Ψήσε για άλλα 5'-10' λεπτά στους 180°C σε αέρα, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Η πίτσα πρωτείνης από ασπράδι αυγού είναι έτοιμη! Καλή απόλαυση!