ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 5 καλύτερες φυτικές πρωτείνες για να χτίσεις μυς!

Μπορείς να χτίσεις μυς με φυτική πρωτεΐνη; Μπορείς, αρκεί να επιλέξεις τις καλύτερες φυτικές πρωτεΐνες!

 

Οι vegans προσέχουν πολύ τη διατροφή τους προκειμένου να αποφύγουν όλα τα ζωικά προϊόντα, κάτι που αποτελεί αξιοθαύμαστη πειθαρχία που οι περισσότεροι αρσιβαρίσες για παράδειγμα μπορούν να εκτιμήσουν. Όταν μιλάμε για σκόνη πρωτεΐνης, ο ορός γάλακτος θεωρείται ο χρυσός κανόνας για εκείνους που θέλουν να χτίσουν γρήγορα μυς. Δυστυχώς, όμως, αν είσαι vegan ή κάνεις χορτοφαγική διατροφή και θέλεις να φτιάξεις μυς, το να καταναλώνεις αρκετή ποσότητα σε πρωτεΐνες, το καύσιμο που είναι απαραίτητο για τη μυϊκή ανάπτυξη, μπορεί να αποτελέσει πρόκληση. Η λήψη επαρκούς ποσότητας πρωτεΐνης μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη για όσους αγαπούν τα βάρη, γι 'αυτό και στρέφονται σε συμπληρώματα διατροφής για να πάρουν την απαιτούμενη ποσότητα πρωτεΐνης για ανάπτυξη και αποκατάσταση. Διάβασε σχετικά: Πώς να γίνεις vegan χωρίς να χάσεις μυική μάζα

Γιατί να επιλέξεις φυτική πρωτεΐνη;

Ο ορός γάλακτος είναι μια πλήρης πρωτεΐνη, που σημαίνει ότι περιέχει όλα τα αμινοξέα που χρειάζεσαι για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος ( whey protein) είναι ένα παράγωγο προϊόν που προκύπτει από την επεξεργασία του τυριού, το υδατοδιαλυτό μέρος του γάλακτος. Ο ορός γάλακτος είναι υψηλός σε λευκίνη, το πιο σημαντικό αμινοξύ για τη διαδικασία δημιουργίας μυών. Το θέμα είναι ότι ο ορός γάλακτος δεν λειτουργεί το ίδιο καλά για όλους. Μερικοί αθλητές δεν μπορούν να πέψουν καλά τον ορό γάλακτος και τους πέφτει κάπως βαρύ στο στομάχι. Άλλοι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ενώ οι vegans χρειάζονται φυτικές εναλλακτικές πρωτεΐνες. Οι φυτικές πρωτεΐνες απορροφούνται σχετικά αργά από τον οργανισμό και αυτό παρέχει στο σώμα παρατεταμένα εφόδια σε αμινοξέα και θρεπτικά συστατικά.

Μπορείς να χτίσεις μυς με φυτική πρωτεΐνη;

Η απάντηση είναι θετική απλά πρέπει να αγοράσεις το σωστό είδος πρωτεΐνης. Θα πρέπει να επιλέξεις μια φυτική σκόνη πρωτεΐνης που να αναμιγνύει διαφορετικούς τύπους φυτικών πρωτεϊνών. Αυτό θα σου εξασφαλίσει ότι καταναλώνεις όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και μια ευρύτερη γκάμα θρεπτικών ουσιών. Θα μπορούσες επίσης να καταναλώνεις μια σκόνη φυτικής πρωτεΐνης με ένα μόνο συστατικό μετά την προπόνηση, και στη συνέχεια να αναπληρώσεις τα αμινοξέα μέσω της διατροφής αργότερα, αφού η σύνθεση πρωτεϊνών γίνεται σε 24ωρη βάση.

Προσοχή: Οι περισσότερες φυτικές πρωτεΐνες περιέχουν κάποια γραμμάρια προστιθέμενης ζάχαρης, και αυτό γίνεται αναγκαστικά, σύμφωνα με τους ειδικούς. Χωρίς αυτή, θα είχαν γεύση σαν χώμα και θα ήταν δύσκολο να αναμειχθούν

Μπορείς να αναμείξεις την σκόνη πρωτεΐνης με λίγο χυμό πορτοκαλιού. Τα εσπεριδοειδή ενισχύουν την περιεκτικότητα σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά και δίνουν λίγη γεύση.

Οι 5 καλύτερες φυτικές πρωτείνες για να χτίσεις μυς!

Εδώ είναι οι επιλογές για τις καλύτερες φυτικές πρωτεΐνες που μπορείς να βρεις.

1 Φυτική πρωτεΐνη από αρακά

Lamberts Pea Protein 750gr

Η  συγκεκριμένη φόρμουλα δεν περιέχει σιτάρι, γλουτένη, γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά, σόγια ή ζωικά τρόφιμα.

  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα στο στάδιο της ανάρρωσης με/ή μειωμένη όρεξη
  • Είναι εξαιρετικά δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής μεταξύ αθλητών που αναζητούν πρωτεΐνη για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των μυών και θέλουν να αποφύγουν τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα που βασίζονται στη σόγια
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που κάνουν δίαιτα καθώς παρέχει σταδιακή απελευθέρωση της ενέργειας

2 Φυτική πρωτεΐνη από κάνναβη

Health Trade Hemp Protein 250gr

Πρωτεΐνη κάνναβης σε σκόνη, μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης που παρέχει κατά μέσο όρο 50g καθαρής πρωτεΐνης ανά 100g μερίδα, και όλα τα 21 αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένων των 8 απαραίτητων, τα οποία το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να συνθέσει. Σε αντίθεση με άλλες φυτικές πηγές πρωτεΐνης, όπως το σιτάρι και η σόγια, η κάνναβη δεν έχει συσχετισθεί με οποιεσδήποτε αλλεργίες ή δυσανεξίες. Περιέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες στο ίδιο επίπεδο με τα αυγά και το γάλα με βάση το προφίλ αμινοξέων της.

3 Φυτική πρωτεΐνη από καστανό ρύζι

Βιολόγος Βιολογική Πρωτεΐνη Καφέ Ρυζιού 500γρ

  • Με 80% πρωτεΐνη, η πρωτεΐνη ρυζιού έχει το υψηλότερο (μη προερχόμενο από σόγια) ποσοστό ολικής φυτικής πρωτεΐνης στην αγορά.
  • Η πρωτεΐνη έχει 98% βαθμό συσχέτισης με το μητρικό γάλα και 98,2% βαθμό πεπτικής αφομοίωσης, από τα υψηλότερα ποσοστά συγκριτικά με άλλες πηγές πρωτεϊνών .
  • Παρασκευάζεται με χαμηλής θερμοκρασίας φυσική ενζυμική διαδικασία, χωρίς τη χρήση χημικών ή όξινης υδρόλυσης (όπως οι περισσότερες πρωτεΐνες).
  • Χρησιμοποιώντας μία μοναδική διαδικασία παρασκευής, , με τέλεια ισορροπημένο αμινοξεϊκό προφίλ, που περιέχει όλα τα απαραίτητα 9 αμινοξέα καθώς και άλλα μη απαραίτητα.
  • Η πρωτεΐνη Βιολόγος έχει τους υψηλότερους δείκτες στην καθαρή πρωτεϊνική χρήση από όλες τις φυτικές πρωτεΐνες και σε αμινοξέα που μετατρέπονται σε πρωτεΐνη.
  • Φυσικά πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, έχει υψηλό περιεχόμενο σε αντιοξειδωτικές Τοκοφερόλες, Τοκοτριενόλες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, όπως θιαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φώσφορο, σίδηρο και κάλιο.

4 Φυτική πρωτεΐνη από φιστίκι

Motion Nutrition Vegan Πρωτεΐνη Φιστικιού 400γρ

Φτιάχνεται από το μίγμα τεσσάρων φυτικών πρωτεϊνών: Φιστικιού, Κίτρινου Αρακά, Ωμού Κολοκυθόσπορου και Σπόρων Κάνναβης. Χάρη στο μίγμα των διαφορετικών πηγών πρωτεΐνης, η Πρωτεΐνη Φιστικιού της Motion παρέχει πλήρες προφίλ αμινοξέων και 17g πρωτεΐνης ανά μερίδα. Ελαφριά και πολύ εύπεπτη, θα γίνει η αγαπημένη σου πρωτεΐνη για μετά την προπόνηση. Ιδανική και ως συστατικό για smoothies ή συνταγές για ψήσιμο, μιας και χαρίζει υπέροχη γεύση όπου κι αν χρησιμοποιηθεί. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών. Χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα, χωρίς γλουτένη, χωρίς σόγια.

5 Φυτική πρωτεΐνη από κολοκυθόσπορο

Health Trade Πρωτεΐνη Κολοκυθόσπορου 60% Πρωτεΐνη 250g

Η σκόνη πρωτεΐνης καλοκυθόσπορου είναι μια ισορροπημένη πηγή ωφέλιμων πρωτεϊνών. Επίσης είναι και μια εξαιρετική πηγή σιδήρου, βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Ε, φυτικών ινών, ελαίου και μετάλλων. Συνιστάται 15 με 30 λεπτά την προπόνηση καταναλώστε 15-25 γρ. πρωτεΐνης ή 30 λεπτά μετά από την προπόνηση 25 – 45γρ.