Φτιάξτε ένα υγιεινό σνακ & χάστε βάρος!

Φτιάξτε ένα υγιεινό σνακ & χάστε βάρος!

Έχετε ακούσει πολλές φορές ότι πρέπει να τρώτε αρκετά γεύματα μέσα στην ημέρα, για να ισορροπήσετε τη διατροφή σας. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε, είναι ότι θα πρέπει να βάζετε και ένα ενδιάμεσο σνακ μέσα στην ημέρα, που θα σας βοηθήσει από πολλές απόψεις.

wefit

Διαλέξτε αυτό που σας αρέσει, που σας «φτιάχνει» και σας ανεβάζει. Η γεύση του και το γεγονός ότι «είναι στο πρόγραμμα», είναι τα βασικά κριτήρια. Το κέρδος όμως είναι, ότι έτσι αποφεύγετε να φάτε κάτι με πολλές θερμίδες ή πολλά λιπαρά ανάμεσα στα γεύματα. Να καταπολεμήσετε την πείνα έχοντας μαζί σας κάτι νόστιμο, υγιεινό και ελαφρύ. Ας δούμε μαζί κάποιες προτάσεις:

- Μια χούφτα αμύγδαλα.

- Λίγες σταφίδες.

- Μία μπάρα δημητριακών.

- Ένα εποχιακό φρούτο.

- Ένα τοστ με βραστή γαλοπούλα και μία φέτα τυρί μοτσαρέλα.

- Μια σαλάτα με ντομάτα και αγγούρι ή μια πράσινη σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο.

- Ένα φρουτοχυμό με δύο τρία διαφορετικά φρούτα εποχής και μπόλικο πάγο.

Στο WeFit μας αρέσει να σου μεταφέρουμε πράγματα που είναι εφικτά και τα έχουμε δοκιμάσει. Η συγκεκριμένη λίστα δούλεψε ιδιαίτερα για εμάς τις ατέλειωτες ώρες που περάσαμε μπροστά στον υπολογιστή ετοιμάζοντας αυτό το site. Ήταν ο τρόπος μας για να «σπάσουμε» το δημοσιογραφικό άγραφο κανόνα, που λέει ότι το ξενύχτι στη δουλειά θέλει «βρώμικο»! Είπαμε όχι στα κακά λιπαρά, τα έντυπα των delivery έγιναν καραβάκια και οι κερδισμένοι ήμασταν εμείς στο τέλος, αφού δεν πήραμε κιλά, δουλεύαμε με ελαφρύ στομάχι και δεν νοιώθαμε την έντονη νύστα μετά από ένα λιπαρό δείπνο αργά το βράδυ. Εντάξει, τον καφέ δεν τον κόψαμε βέβαια αλλά πήραμε καστανή, ακατέργαστη ζάχαρη και γάλα με χαμηλά λιπαρά. Κάτι ήταν κι αυτό…

Έτσι, μετά από το δικό μας τεστάρισμα, σας προκαλούμε να γεμίσετε τα ντουλάπια και το ψυγείο σας με υγιεινά σνακ, για να έχεις πάντα κάτι που θα αποτελέσει το «έξτρα» μικρό γεύμα ανάμεσα στο μεσημεριανό ή το δείπνο, το οποίο δεν θα σας βγάζει από το πρόγραμμα διατροφής σου.