Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνω διαίτα;

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνω διαίτα;

Η φράση ξεκινάω δίαιτα «από Δευτέρα», πρέπει να είναι μια από τις δημοφιλέστερες σε όλο τον πλανήτη! Αλλά, σοβαρά τώρα: πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσεις να χάνεις συστηματικά βάρος;

Τις περισσότερες φορές το θυμάσαι εκεί κατά το Μάϊο, γιατί έρχεται καλοκαίρι και η σιλουέτα δεν είναι στα καλύτερά της. Άλλες φορές, επειδή είδες κάποιο φίλο από τα παλιά με «ζωγραφισμένους» κοιλιακούς. Όποιος και να είναι ο λόγος, ένα είναι το σίγουρο: δεν είναι αρκετός!

wefit

Αυτό συμβαίνει γιατί η λήψη της απόφασης γίνεται, χωρίς να αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει να είσαι έτοιμος να κόψεις, μια για πάντα, κάποιες συνήθειες. Σε αντίθετη περίπτωση, θα συμβεί  ότι γίνεται στο 95% όσων κάνουν δίαιτα: ξαναπαίρνουν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια όλα τα κιλά που έχασαν. Είναι πολύ βασικό λοιπόν να έχει γίνει μια σχετική ψυχολογική προετοιμασία και προεργασία. Να το έχεις πιστέψει με δυο λόγια και να θέλεις να το προσπαθήσεις. Σοβαρά.

Ακόμα ενώ την πρώτη εβδομάδα κάποιος μπορεί να χάσει δύο μέχρι τέσσερα κιλά, τα υπόλοιπα κιλά χάνονται δυσκολότερα ή χρειάζεται και άσκηση ταυτόχρονα. Το μικρό μυστικό για γρήγορα αποτελέσματα, είναι να κόψετε μια και καλή το αλάτι ή να το ελλαττώσετε εντυπωσιακά. Το ίδιο ισχύει και με το αλκοόλ. Το άλλο μυστικό είναι ότι πρέπει να ενεργοποιήσετε τον οργανισμό σας να κάνει σωστότερες καύσεις, με λίγα λόγια να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας.

Αυτοπεποίθηση: ο μεγαλύτερος εχθρός σου

Ο πιο πιθανός λόγος που παρατάει κάποιος ένα πρόγραμμα διατροφής, είναι γιατί σταδιακά μειώνεται η αυτοπεποίθησή του. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή προσπάθεια και πρέπει να το δεις εξίσου σοβαρά. Ναι, είναι εφικτό, αλλά θέλει δουλειά. Αναγνώρισε ότι θα υπάρχουν δυσκολίες στην πορεία. Θα ζοριστείς, θα πεινάσεις ή θα νομίζεις ότι πεινάς, θα σου συμβεί κάποια αναποδιά σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο και θα θέλεις να φας κάτι λιπαρό και «βρώμικο» για να νιώσεις καλύτερα.

Καλό είναι λοιπόν να πας τα πράγματα σιγά σιγά, με πλάνο και με σχέδιο. Η βοήθεια ενός διαιτολόγου δεν είναι μια κακή ιδέα, ειδικά αν νιώθεις ότι δεν έχεις τη δύναμη και την πειθαρχία για να αντέξεις. Δεν είναι ντροπή. Εξάλλου και μόνο η σκέψη ότι θα πας κάθε Δευτέρα να ζυγιστείς μπροστά σε έναν «ξένο» άνθρωπο, θα κινητοποιήσει τον εγωισμό σου, θα σου βγάλει κίνητρο. Ή το γεγονός ότι πληρώνεις για αυτό. Είναι κάτι που το έχουμε δοκιμάσει και εμείς στο WeFit και έχουμε δει αποτελέσματα (μετά από δεκάδες αποτυχίες βέβαια!). Γι αυτό μην το βάζεις κάτω: αυτή το φορά μπορείς να τα καταφέρεις!