Σωστή διατροφή πριν και μετά την προπόνηση

Σωστή διατροφή πριν και μετά την προπόνηση

Η μεγάλη σου προσπάθεια στο γυμναστήριο ή στο στάδιο, δεν πρόκειται να αποδώσει όσο περιμένεις αν δεν κάνεις και την κατάλληλη διατροφή πριν αλλά και μετά την προπόνηση.

wefit

Οι μύες χρειάζονται τα κατάλληλα συστατικά στον σωστό χρόνο για να μπορέσουν να αναπτυχθούν ανάλογα με την προπόνηση. Αν δεν τροφοδοτηθούν με την κατάλληλη ενέργεια αυτό δεν πρόκειται να γίνει… ποτέ. Δες λοιπόν πως πρέπει να τρως πριν και μετά την προπόνησή σου:

  • Μια ώρα πριν την προπόνησή σου ή 30 λεπτά μετά, πρέπει να καταναλωθούν περίπου 20 γραμμάρια πρωτεΐνης. Για παράδειγμα, μια μικρή κονσέρβα με τόνο (σε νερό) ή μια μικρή ποσότητα άπαχου κρέατος (γαλοπούλα, στήθος κοτόπουλο, μοσχάρι). Εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης είναι και τα αυγά. Αν δεν μπορείς να φας εκείνη τη στιγμή, μπορείς να πάρεις ένα ρόφημα πρωτεΐνης από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
  • Προσπάθησε να πίνεις 2 με 4 ποτήρια νερό κάθε δύο με τρεις ώρες για να ενυδατώνεσαι.
  • Απέφυγε να τρως μεγάλα γεύματα πριν να πας στο γυμναστήριο (καλύτερα 3 ώρες πριν την προπόνηση). Επίσης αποφεύγουμε να τρώμε βαριά φαγητά, γιατί θα επηρεάζει την απόδοσή μας και θα φουσκώσει το στομάχι μας.