6 τροφές που θα αυξήσουν την ταχύτητά σου στο τρέξιμο

6 τροφές που θα αυξήσουν την ταχύτητά σου στο τρέξιμο

Πρόσθεσε μόνο 6 τροφές που θα αυξήσουν την ταχύτητά σου στο τρέξιμο και θα σου δώσουν την έξτρα ενέργεια που χρειάζεσαι.

wefit

#1 Παντζάρι
Μελέτη του πανεπιστημίου του Saint Louis διαπίστωσε ότι η κατανάλωση παντζαριού από δρομείς βελτίωσε την ταχύτητά τους. Γιατί αυτό; Ο χυμός παντζαριού περιέχει νιτρικό άλας το οποίο χρησιμοποιούν τα αιμοφόρα αγγεία για την παραγωγή του μονοξειδίου του αζώτου, το οποίο συμβάλλει στην αιματική ροή, βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας.

#2 Πατάτες
Όσοι τρέχουν και θέλουν να αυξήσουν την ταχύτητά τους χρειάζεται να καταναλώνουν αρκετούς υδατάνθρακες για να αναπληρώνουν τα αποθέματα του γλυκογόνου στον οργανισμό. Ως καλές πηγές υδατανθράκων, προτιμούνται τα φρούτα και οι πατάτες. Κυρίως οι πατάτες περιέχουν αλκαλικές ουσίες που βοηθούν στην εξουδετέρωση των υποπροϊόντων του μεταβολισμού.

#3 Πορτοκάλια, φράουλες, μούρα
Το Αμερικάνικο Κολέγιο Αθλητιατρικής αναφέρει πως οι ανάγκες των δρομέων και των αθλητών ταχύτητας είναι αυξημένες όσον αφορά την πρόσληψη βιταμίνης C. Οι βιταμίνες C και η νιασίνη αυξάνουν την αναερόβια παραγωγή του οργανισμού ιδιαίτερα αν προσλαμβάνονται άμεσα (15-30 λεπτά) πριν την προπόνηση.

#4 Σοκολατούχο γάλα
Καταναλώνοντας ένα σοκολατούχο γάλα τροφοδοτείς τον οργανισμό σου στα πρώτα 20 λεπτά απλούς υδατάνθρακες. Διαθέτει την τέλεια αναλογία υδατανθράκων-πρωτεινών 4 προς 1.

#5 Αυγό
Οι δρομείς χρειάζονται περισσότερη πρωτεΐνη από άλλους ανθρώπους. Αν για παράδειγμα τρέχεις περίπου μία ώρα την ημέρα χρειάζεσαι 1,5 γρ. πρωτείνη/κιλό σωμτικού βάρους. Όσο αυξάνεις χιλιόμετρα και ένταση στην προπόνηση σου, το σώμα σου χρησιμοποιεί την πρωτεΐνη για να χτίσει νέες μυικές ίνες ώστε οι μυικές σου ομάδες να γίνουν μεγαλύτερες και δυνατότερες. Τα αβγά είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας ενώ 1 αυγό καλύπτει το 10% της ημερήσιας ανάγκης σε πρωτεΐνη. Περιέχει τα απαραίτητα αμινοξέα που είναι χρήσιμα για τις μυϊκές ομάδες που ασκούνται έντονα ενώ καλύπτει το 30 % της ημερήσιας ανάγκης σε βιταμίνη Κ που είναι σημαντική για την υγεία των οστών.

#6 Βραζιλιάνικα φιστίκια
Ο ψευδάργυρος που περιέχουν τα βραζιλιάνικα φιστίκια είναι ένα ιχνοστοιχείο που παίζει ρόλο στην ανάπτυξη και αναδόμηση των μυών και την καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Η έλλειψή του μπορεί να μειώσει την αντοχή, τη μυϊκή δύναμη και την καρδιοαναπνευστική ικανότητα, και να οδηγήσουν τον δρομέα σε μειωμένη αθλητική απόδοση.