Μυρίζει ο ιδρώτας σου όταν γυμνάζεσαι; Οι 5 τροφές που φταίνε!

Μυρίζει ο ιδρώτας σου όταν γυμνάζεσαι; Οι 5 τροφές που φταίνε!

Οι οσμές του σώματός μας προκαλούνται κυρίως από τις εκκρίσεις των αδένων του και τη βακτηριδιακή δραστηριότητα της περιοχής. Το τι τρως μπορεί να επηρεάσει άμεσα το πώς μυρίζεις. Οι ένοχοι σε ορισμένα τρόφιμα δεν είναι παρά πτητικές οργανικές ενώσεις, οι οποίες απελευθερώνονται ενόσω ο οργανισμός μεταβολίζει τις τροφές. Εάν σήμερα έχεις γυμναστήριο / καυτό ραντεβού /συνέντευξη για δουλειά κράτα αυτές τις τροφές μακριά από το μενού της ημέρας. Και αν δεν μπορείς να τις αποφύγεις, θα βρεις μερικά κόλπα για να καλύψεις την άσχημη μυρωδιά.

wefit


1 Κόκκινο κρέας

Ερευνητές από την Τσεχία συνέλεξαν δείγματα ιδρώτα από άντρες κρεατοφάγους και από άντρες χορτοφάγους. Στη συνέχεια ζήτησαν από μια ομάδα γυναικών να πούνε τη γνώμη τους για την οσμή. Στη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών η μυρωδιά του σώματος των χορτοφάγων τους φάνηκε πολύ πιο ελκυστική από ό,τι των κρεατοφάγων.

Κάλυψέ τη: Ένας απλός τρόπος για να μη μυρίζει άσχημα ο ιδρώτας σου είναι να μειώσεις το κόκκινο κρέας. Δοκίμασε να το αντικαταστήσεις με θαλασσινά ή λαχανικά.

2 Σταυρανθή λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών)

Αυτές οι τροφές πλούσιες σε θείο και θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν να απελευθερώσει το σώμα τις τοξίνες αλλά είναι επίσης υπεύθυνα για άσχημες μυρωδιές. Το θείο που περιέχεται σε αυτά τα τρόφιμα είναι υπεύθυνη για τη μυρωδιά του σάπιου αυγού που μπορεί να αφήνεις πίσω σου.

Κάλυψέ τη: Τα σταυρανθή λαχανικά είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας. Έτσι, όταν είσαι στην άνεση του σπιτιού σου φάε τα χωρίς ενοχές!

3 Κάρι και κύμινο

Η γεύση του κοτόπουλου Tikka είναι υπέροχη, δεν λέμε, αλλά δεν μπορεί να αξίζει την παρατεταμένη δυσωδία που προέρχεται από αυτό. Τα αρώματα μπαχαρικών όπως το κάρι και το κύμινο μπορεί να κάνει το δέρμα σου να μυρίζει για πολλές μέρες αργότερα.

Κάλυψέ τη: Πρόσθεσε κάρδαμο το οποίο διαπερνά το δέρμα γρήγορα και αφήνει ένα άρωμα φρεσκάδας.

4 Σπαράγγι

Δίνουν στα ούρα μία απαίσια μυρωδιά επειδή η ένωση θείου μερκαπτάνης διασπάται σε δύσοσμα χημικά συστατικά. Αν αναρωτιέσαι γιατί τα ούρα σου δεν μυρίζουν άσχημα μετά την κατανάλωση σπαραγγιών ίσως το σώμα σου δεν διαθέτει το ένζυμο για να διασπάσει τη μερκαπτάνη.

Κάλυψέ τη: Αντί για σπαράγγια που είναι και πολύ ακριβά δοκίμασε τις πιπεριές. Ψήνονται στη σχάρα, σου υπροσφέρουν οφέλη στην υγεία σου και δεν μυρίζουν!

5 Σκόρδο

Η μυρωδιά του σκόρδου διαπερνά το δέρμα σου, λόγω της αλισίνης μιας ένωσης θείου η οποία απελευθερώνεται όταν το σκόρδο κόβεται ή λιώνεται. Η αλισίνη διασπάται γρήγορα μετά την κατανάλωση και μετατρέπεται σε οργανικές ενώσεις και ο μόνος τρόπος να την εκκρίνει ο οργανισμός μας είναι μέσω των ούρων, του ιδρώτα, ή της αναπνοής.


Κάλυψέ τη: Αν οι μασχάλες σου είναι πηγή δυσωσμίας, πλύνε τες με λευκό ξίδι: θα σε βοηθήσει τις κρατήσεις άοσμες όλη την ημέρα.