4 νέοι τρόποι να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά (επιτέλους)

4 νέοι τρόποι να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά (επιτέλους)

Κάψε το σωσίβιο με αυτούς τους τρόπους και αποκάλυψε τους κοιλιακούς που –ναι, υπάρχουν – από κάτω του!

wefit

1 Μη σταματάς να κινείσαι!

Υπάρχει ένα πράγμα που δεν αρέσει στο κοιλιακό λίπος: η αερόβια άσκηση. Μέσω τρεξίματος, ποδηλασίας, κολύμβησης καίγονται θερμίδες επιταχύνοντας την καύση του λίπους. Πρόσφατη μελέτη από το πανεπιστήμιο Duke βρήκε πόσο χρειάζεσαι για να το κάψεις: κάνοντας τζόκινγκ για 16 χιλιόμετρα την εβδομάδα. Επομένως δεν χρειάζεται να το παρακάνεις. Η απώλεια λίπους απαιτεί να διατηρήσεις τη μυϊκή σου μάζα. Αν το παρακάνεις στο γυμναστήριο, η τεστοστερόνη και η αυξητική ορμόνη θα μπουν σε κατάσταση ελεύθερης πτώσης και ο μεταβολισμός σου θα επιβραδύνει.

2 Φάε πρωτείνη

Όσο μεγαλώνεις, το σώμα σου αλλάζει τον τρόπο να χάνει βάρος, μειώνεται ο μεταβολικός ρυθμός και το σώμα σου αρχίζει να παράγει περισσότερη ινσουλίνη η οποία προάγει την αποθήκευση λίπους, ειδικά γύρω από την κοιλιά σου. Μια διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνη μπορεί να σε προστατεύσει από την αντίσταση στην ινσουλίνη. Σε μια μελέτη, οι παχύσαρκες γυναίκες που ακολούθησαν μια δίαιτα επί οκτώ εβδομάδες που αποτελούνταν από 30% πρωτεΐνη, 40% υδατάνθρακες και 30% καλά λιπαρά έχασαν σημαντικά περισσότερο λίπος, συμπεριλαμβανομένου του σπλαχνικού σε σχέση με τις γυναίκες που κατανάλωναν 16% πρωτεΐνη, 55% υδατάνθρακες, 26% λιπαρά. Το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες όταν επεξεργάζεται πρωτεΐνες από ότι καίει για να επεξεργαστεί τους υδατάνθρακες ή το λίπος. Κατανάλωνε περίπου 2 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους κάθε μέρα. Προτίμησε άπαχο κρέας (όπως κοτόπουλο, στήθος γαλοπούλας, τόνο), ασπράδια αυγών γαλακτοκομικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. 

3 Επίλεξε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα

Τα κορεσμένα λιπαρά δημιουργούν περισσότερο σπλαχνικό λίπος σε σχέση με τα πολυακόρεστα (ω-3 και ω-6), σύμφωνα με σουηδική μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο . Εθελοντές κατανάλωναν 750 περισσότερες θερμίδες την ημέρα για επτά εβδομάδες, η μία ομάδα κορεσμένο λίπος, η δεύτερη πολυακόρεστο. Το αποτέλεσμα ήταν: η πρώτη ομάδα να αποκτήσει «σωσίβιο» ενώ η δεύτερη μεγαλύτερη μυϊκή μάζα και λιγότερο σωματικό λίπος. Ξέρεις λοιπόν τι να κάνεις. Πολυακόρεστα λιπαρά θα βρεις στα καρύδια, σε σπόρους και τα ψάρια.

4 Κοιμήσου την ίδια ώρα

Οι γυναίκες που ξυπνούν και πηγαίνουν για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ, έχουν χαμηλότερα επίπεδα σωματικού λίπους, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Μπρίγκαμ Γιανγκ. Εάν δεν έχεις σταθερές συνήθειες ύπνου αυτές αποπροσανατολίζουν το βιολογικό σου ρολόι. Έτσι παράγεται περισσότερη ορμόνη κορτιζόλη η οποία απελευθερώνει ενέργεια από τις αποθήκες λίπους και γλυκόζη στο σώμα με αποτέλεσμα να βοηθά στην αποθήκευση λίπους στην κοιλιά ενώ μειώνεται η παραγωγή της αυξητικής ορμόνης που ενισχύει τη διάσπαση του λίπους.