10 πράγματα που δεν θα σου δείξη η ζυγαριά σου

10 πράγματα που δεν θα σου δείξη η ζυγαριά σου

Έχεις εμμονή με τη ζυγαριά σου; Γιατί η ζυγαριά σου δε λέει να ξεκολλήσει; Θα στο χαλάσουμε αλλά σού λέει ψέματα. Πάει και τελείωσε. Ή καλύτερα δεν σου λέει τίποτα και οι αριθμοί που σου δείχνει είναι σχετικοί. Εσύ μπορεί να γυμνάζεσαι σκληρά, να κάνεις δίαιτα αλλά Εκείνη να σου δείχνει μία μικρή απώλεια γραμμαρίων. Και εδώ φτάνεις στο κρίσιμο σημείο: θέλεις να τα παρατήσεις αφού δεν βλέπεις αξιοσημείωτη πρόοδο. Προτού σε πιάσει κρίση πανικού μάθε ότι οι ζυγαριές δεν σου δείχνουν όλα όσα έχεις πετύχει μέχρι τώρα. Ακολούθησε τον κανόνα που λέει ότι δεν ζυγιζόμαστε καθημερινά αλλά μία φορά την εβδομάδα, την ίδια ώρα το πρωί, χωρίς πολλά ρούχα, αφού έχουμε επισκεφτεί την τουαλέτα και χαλάρωσε, αριθμοί είναι, δεν είναι ζωή.

wefit

Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ:

1. Πόση μυϊκή μάζα έχεις

Οι μύες είναι 18% πιο πυκνοί από το λίπος και ζυγίζουν περισσότερο, επομένως, ακόμα και αν το νούμερο στη ζυγαριά δείχνει ένα κιλό παραπάνω μπορεί να έχεις χάσει λίπος και να έχεις κερδίσει σε μυϊκή μάζα. Αυτό θα σε βοηθήσει μακροπρόθεσμα, επειδή το σώμα σου καίει περισσότερες θερμίδες για να παρέχει ενέργεια στους μυς παρά στο λίπος.

2. Πως έπεσες 1 νούμερο

Οι ζυγαριές δεν πρόκειται ποτέ να σου πουν ότι έχεις πέσει 1 ή 2  νούμερα κάτω. Ακόμη κι αν δεν έχεις χάσει αρκετά κιλά μπορεί να έχεις χάσει λίπος και να έχεις αποκτήσει μυικό όγκο επομένως, οι πιθανότητες να μπαίνεις στα παλιά σου ρούχα είνξαι πολλές.

3. Πώς το βάρος σου παρουσιάζει διακυμάνσεις

Αν έχεις μόλις προπονηθεί, αν έχεις καταναλώσει περισσότερο αλάτι, αν περιμένεις περίοδο, αν παίρνεις κάποια φάρμακα όλα αυτά μποορούν να επηρεάσουν το βάρος σου. Γι 'αυτό μην απογοητεύεσαι από το παραπάνω κιλό που σου δείχνει γιατί δεν είναι πραγματικά.

4. Το πόσο ευχαριστημένος είσαι

Όχι, η ζυγαριά σίγουρα δεν θα σου πει πόσο χαρούμενος είσαι όταν ασκείσαι γιατί δεν μετρά τα επίπεδα των ενδορφίνων που παράγονται κατά την άσκηση και σου προκαλούν εφορία. Και επειδή άσκηση = ευτυχία δώσε βάση σε αυτό κι όχι στην ένδειξη της ζυγαριάς.

5. Το πόσο υγιεινά τρως

Ο αριθμός που σου δείχνει δεν αντανακλά πόσο πιο υγιεινά τρως τώρα, και το να καταναλώνεις πράγματα υγιεινά μετράει περισσότερο κι από ένα κιλό.

6. Πόσα κιλά μπορείς να σηκώσεις

Εντάξει, δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός με το πόσα μπορείς να σηκώσεις. Αλλά δεν θα σου δείξει ότι απέκτησες δύναμη.

7. Πόσο αφιερωμένος είσαι

Κανένας αριθμός θα σου λέει πόσο πειθαρχημένος είσαι στην υγιεινή διατροφή και στην τακτική άσκηση. Όχι, κανένας.

8. Πόσο μακριά μπορείς να πας

Οι ζυγαριές δεν θα σου ποτέ αν έχεις κάνει καλή φυσική κατάσταση και μπορείς να τρέξεις μαραθώνιο ή να σου χτυπήσουν την πλάτη επιβραβεύοντας τα 5χλμ που έτρεξες πριν λίγο. 

9. Πόσα έχεις μάθει

Είτε πρόκειται για τις τροφές που τρως είτε κάτι άλλο  -  η γνώση είναι το παν. Και έμαθες, η ζυγαριά δεν πρόκειται να σου μάθει κάτι.

10. Πόσο ευέλικτος είσαι

Η ευελιξία μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία, να μειώσει το στρες, να βοηθήσει στην αθλητική απόδοση ακόμη και στην απώλεια βάρους. Και αυτό δεν θα στο πει η ζυγαριά σου, έτσι;