ΔΙΑΤΡΟΦΗ

10 πηγές πρωτείνης ιδανικές για αδυνάτισμα

Αν προσπαθείς να χάσεις μερικά κιλά το μυστικό είναι να καταναλώνεις τις σωστές πρωτεΐνες κατά τη διάρκεια των γευμάτων σου. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τα αφομοιώσει και να τα μεταβολίσει ο οργανισμός και αυτό σημαίνει την καύση περισσότερων θερμίδων στην προσπάθειά του να τις επεξεργαστεί. Επιπλέον, σε κρατάει χορτάτο για περισσότερη ώρα. Δοκίμασε αυτές τις πηγές πρωτεΐνης για καλύτερα αποτελέσματα στη διαχείριση του βάρους σου.

 

 

1 Κινόα

Αυτή οι σπόροι χωρίς γλουτένη είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση αντί για ρύζι και μακαρόνια. Η κινόα αποτελεί πλήρη πρωτεΐνη, δηλαδή παρέχει στον οργανισμό και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα που δεν μπορεί να δημιουργήσει από μόνος του. Περιέχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κούπα. Χρησιμοποιώντας κινόα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσεις τους υδατάνθρακες.

2 Σπόροι κολοκύθας

Ρίξτε αυτούς τους υγιεινούς σπόρους στα δημητριακά σου στο πρωινό και θα παραμείνεις χορτάτος για περισσότερο χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις λιγότερες πιθανότητες να υποκύψεις σε πειρασμούς μέχρι επόμενο γεύμα σου.

3 Κρέας grass fed ελευθέρας βοσκής

Καταναλώνοντας ένα κομμάτι πρωτεΐνης όσο είναι το μέγεθος και το πάχος της παλάμης σου είναι ένας γενικός κανόνας της σωστής μερίδας που πρέπει να καταναλώσεις. Τα ζώα που τρέφονται αποκλειστικά με χορτάρι δεν είναι μόνο μια καλή πηγή πρωτεϊνών, αλλά έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Χρειάζεσαι αρκετό σίδηρο για να έχεις ενέργεια, το οποίο είναι σημαντικό όταν ασκείσαι και θέλεις να αδυνατίσεις.

4 Λιπαρά ψάρια

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να εξετάσεις, όταν προσπαθείς να εξισορροπήσεις τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σου είναι τα ω-3 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται σε αφθονία στα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και οι σαρδέλες. Τρώγε τροφές που περιέχουν υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνη γιατί σου παρέχει αίσθηση κορεσμού και σε βοηθούν στο αδυνάτισμα.

5 Φακές

Τα όσπρια δεν είναι μόνο πλούσια σε πρωτεΐνες, αλλά περιέχουν και πολλές φυτικές ίνες. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες είναι σημαντικές για την εξισορρόπηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και σε κρατά πιο ικανοποιημένο μετά από ένα γεύμα.

6 Αυγά

Τα αυγά κάνουν ένα εξαιρετικό πρωινό ή γεύμα. Συμβάλλουν στη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα σου. Ιδανική τροφή για όσους βρίσκονται σε πρόγραμμα απώλειας βάρους.

7 Γιαούρτι

Πρόσθεσε μια κουταλιά γιαούρτι με μούσλι, βρώμη ή σε κάποιο smoothie ή κατανάλωσέ το μόνο του, ως ένα υγιεινό σνακ. Αυτή η πλούσια πηγή πρωτεΐνης θα διατηρήσει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σταθερά. Απόφυγε γιαούρτια με πρόσθετα σάκχαρα όπως αυτά τα επιδόρπια γιαουρτιού.

8 Χούμους

Είναι το τέλειο σνακ για να κάνεις μια… θρεπτική βουτιά με μερικά στικς λαχανικών ή κράκερς ολικής αλέσεως. Είναι γεμάτο από πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την πρόληψη των απογευματινών λιγούρων.

9 Αμύγδαλα

Είναι τα καλύτερα σνακ: μια μικρή χούφτα ωμά αμύγδαλα θα σε κρατήσουν μέχρι το επόμενο γεύμα σου. Σε βοηθούν να αντισταθείς στον πειρασμό να επιδοθείς σε ανθυγιεινά σνακ και μειώνουν τις λιγούρες για γλυκό.

10 Πρωτείνη καστανού ρυζιού

Είναι ένας βολικός και υγιεινός τρόπος για να αυξήσεις την πρόσληψη πρωτεΐνης. Συνήθως προέρχεται πό βλαστούς ολικού καστανού ρυζιού με πλήρες αμινοξεϊκό προφίλ για 100% αφομοίωση. Ιδανικό για όσους θέλουν να αυξήσουν τη μυική τους μάζα, να χάσουν λίπος ή να είναι παραμείνουν υγιείς.