Δημήτρης Κουκούδας: «Το aerofight καίει TO λίπος!»

Δημήτρης Κουκούδας: «Το aerofight καίει TO λίπος!»

Ο Δημήτρης Κουκούδας είναι απόφοιτος της σχολής Base Training (Personal trainer με πιστοποίηση σε functional training, group training) ενώ ασχολείται για 18 και πλέον χρόνια ως αθλητής και ως προπονητής στο άθλημα της πυγμαχίας ενώ διαθέτει πολυετή εμπερία στα ελεύθερα βάρη και έχει μαύρη ζώνη στο καράτε. Όλη αυτήν τη γνώση ο Δημήτρης δεν την άφησε να πάει χαμένη. Προσάρμοσε διάφορα στοιχεία από την πυγμαχία και τις πολεμικές τέχνες στο aerofight και μας συστήνει ένα δυναμικό πρόγραμμα που έχει απίστευτα αποτελέσματα στο σώμα ενώ καίει λίπος σαν τρελό! Μίλησε στη Φίλια Μητρομάρα και στο wefit.gr για το τί είναι ακριβώς το aerofight και τι πρέπει να γνωρίζεις γι’ αυτό.

wefit

Πες μας για το aerofight, τι ακριβώς είναι;

Το λέει και η ίδια η λέξη: aerofight, είναι δηλαδή συνδυασμός από χτυπήματα πυγμαχίας, muai tai κ.λπ. στον αέρα. Στο aerofight δεν χρησιμοποιούμε γάντια ενώ περιλαμβάνει πολλές αερόβιες ασκήσεις. Τουλάχιστον έτσι το διδάσκω εγώ. Αν και το aerofight δεν είναι κάτι άγνωστο στη χώρα μας ωστόσο οι περισσότεροι το δουλεύουν σαν tae bo. Εγώ το aerofight το έχω εξελίξει σε ένα πιο δυναμικό πρόγραμμα. Μπορεί να προσαρμοστεί σε αθλούμενους με διαφορετικά επίπεδα φυσικής κατάστασης αλλά είναι απαιτητικό, μερικές φορές εξαντλητικό, ενώ σου μαθαίνει διάφορες τεχνικές καθώς και τη σωστή στάση του σώματος. Ο δυνατός ρυθμός της μουσικής καθοδηγεί τα βήματα των ασκούμενων.

Διδάσκει ταυτόχρονα και αυτοάμυνα;

Όχι, αλλά δοκιμάζοντας κάποιος το πρόγραμμα αυτό μπορεί να συνεχίσει με την πυγμαχία.

Που στοχεύει;

Επειδή είναι αρκετό έντονο κάνει μυική ενδυνάμωση, προσφέρει δυνατή αερόβια, αναπτύσσει τον οπτικοκινητικό συντονισμό, την ευελιξία, βοηθά πολύ στην κίνηση και τον συγχρονισμό. Άτομα που δεν μπορούσαν να συγχρονιστούν τα κατάφεραν με το aerofight. Επιπλέον κάνει αρκετό κάψιμο λίπους και τονώνει το καρδιαναπνευστικό.

Τι πρέπει να προσέξουν όσοι θέλουν να δοκιμάσουν;

Είναι σημαντικό προτού ξεκινήσει κάποιος να έχει χαρτί καρδιολόγου και αν υπάρχουν προβλήματα στα γόνατα ή στο μυοσκελετικό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ηλικίες από 15 – 55 ετών, και είναι τέλειο και για γυναίκες και για άντρες. Οι γυναίκες το λατρεύουν περισσότερο, το θεωρούν δυναμικό και εκτονώνονται επειδή χτυπούν στον αέρα, κλωστάνε, χτυπάνε κ.λπ. Το διασκεδάζουν, κουράζονται αλλά φεύγουν χαμογελαστοί και χαρούμενοι.

Πόσο διαρκεί η συνεδρία;

Μία ώρα και περιλαμβάνει τα απαραίτητα 10 λεπτά ζέσταμα και μετά συνεχίζουμε για 45 περίπου λεπτά φουλ πρόγραμμα.

Που μπορεί να το κάνει κάποιος;

Στο Zoumbaμε. Είναι ένα πρόγραμμα που το έχω “χτίσει” με τις γνώσεις μου πάνω στις πολεμικές τέχνες και το διαμόρφωσα με τέτοιον τρόπο ώστε να έχει αποτέλεσμα.