Σεληνιακή διατροφή: Η νέα δίαιτα της Madonna είναι ασφαλής;

Σεληνιακή διατροφή: Η νέα δίαιτα της Madonna είναι ασφαλής;

 Η Madonna και η Demi Moore φαίνεται ότι ακολουθούν τις φάσεις του φεγγαριού για να διατηρούν τη σιλουέτα τους, ενώ μπορούν να χάσουν και 2 κιλά σε 24 ώρες! Ποια δίαιτα ακολουθούν; Τη «δίαιτα του λυκανθρώπου» ή αλλιώς σεληνιακή διατροφή (Werewolf diet).

wefit

Η φιλοσοφία της

Η σεληνιακή διατροφή βασίζεται στην ιδέα ότι η σελήνη επηρεάζει το ποσοστό νερό που υπάρχει στο σώμα μας όπως επηρεάζει και το νερό της θάλασσας και δημιουργούνται οι παλίρροιες. Αυτή λοιπόν η αρχή αν αξιοποιηθεί μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.

Το πρόγραμμά της

Η σεληνιακή διατροφή ξεκινά με αποτοξινωτικούς χυμούς για λίγες ημέρες τον μήνα: όταν έχει πανσέληνο, νέο φεγγάρι ή στην αρχή της φάσης της σελήνης.

  • Πανσέληνος: Αποτοξινωτικοί χυμοί και αρκετό νερό μία νύχτα πριν ξεκινήσει η πανσέληνος, για 24 ώρες.
  • Στην πρώτη φάση της σελήνης: Θα πρέπει να τρως μέχρι τις 6 το απόγευμα.
  • Στο γέμισμα: Σου προτείνει να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες από ότι σε άλλες φάσεις.

Η σεληνιακή διατροφή λειτουργεί όπως μία αυστηρή νηστεία. Επειδή δεν καταναλώνεις μακρο-θρεπτικά συστατικά (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη), το σώμα σου αρχίζει να καίει την αποθηκευμένη ενέργεια, τα λιπαρά, για καύσιμα.  Επίσης, συνιστάται να μην την ακολουθήσεις περισσότερο από έξι ημέρες.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματά της σεληνιακής διατροφής;

1) Αν θέλεις να αποτοξινωθείς ή να κάψεις λίπος, σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό θα μπορούσε να είναι μία καλή αρχή. Παρά το γεγονός ότι, δεν θα πρέπει απαραίτητα να γίνεται σύμφωνα με τις φάσεις του φεγγαριού.

2)Μία τέτοια διατροφή μπορεί να επιδιόρθωσει τα κυττάρα αφού περιέχει αρκετές αντιοξειδωτικές τροφές.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της σεληνιακής διατροφής;

1) Δεν πρόκειται για δίαιτα που έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει τα κιλά μακριά. Οι μελέτες δείχνουν ότι ο περιορισμός θερμίδων οδηγεί σε αύξηση του βάρους σχεδόν αμέσως και, σε ορισμένες περιπτώσεις, κάποιοι παίρνουν περισσότερο βάρος από ό,τι έχασαν.

2) Δεν δίνει προσοχή στο είδος του χυμού που χρειάζεται να πίνεις όταν κάνεις αποτοξίνωση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από ό, τι νομίζετε. Αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι επικίνδυνο για όσους νοσούν από διαβήτη, επειδή επιφέρει ραγδαίες αλλαγές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

3) Είναι μια δίαιτα της μόδας και είναι προσωρινή. Δεν βοηθά στην αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς και τρόπου ζωής. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι η έλξη βαρύτητας του φεγγαριού θα επιταχύνει τη διαδικασία καύσης του λίπους και της αποτοξίνωσης.