Αντιμετώπισε τη δυσκοιλιότητα με φυσικούς τρόπους

Αντιμετώπισε τη δυσκοιλιότητα με φυσικούς τρόπους

Δε χρειάζεται να γεμίσεις το ντουλάπι σου με υπακτικά φάρμακα και να εξαρτάσαι απ' αυτά. Υπάρχουν φυσικοί και εύκολοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν ν' απαλλαχτείς από τη δυσκοιλιότητα, χωρίς να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου ή να του δημιουργήσεις νέα προβλήματα. Αντιμετώπισε τη δυσκοιλιότητα με αυτούς τους φυσικούς τρόπους: 

wefit

Κάνε καλύτερη διατροφή

Ίσως η πιο σημαντική παράμετρος για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, αφού μερικές αλλαγές σ' αυτή μπορούν να σε θεραπεύσουν. Κατανάλωνε καθημερινά φρούτα και λαχανικά (5 μερίδες) και αύξησε την πρόσληψη φυτικών ινών (20 με 30 γραμμάρια την ημέρα). Ακτινίδιο, δαμάσκηνο, σύκο,  δημητριακά ολικής άλεσης, μπανάνα μπορούν να βοηθήσουν. Λύση στο πρόβλημά σου με τον συνδυασμό των παραπάνω θα δώσει και η κατανάλωση πολλών υγρών και μην ξεχνάς ότι το αλκοόλ και η καφεΐνη δεν είναι ένα από αυτά.

Δοκίμασε κάποια βότανα

Ο λιναρόσπορος, η βαλεριάνα και τα άνθη χαμομηλιού, όπως και η σέννα και η γλυκόριζα είναι τα βότανα που μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να τα καταναλώσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με μέτρο.

Ρίξ' το στα ω-3

Δοκίμασε ένα συμπλήρωμα διατροφής με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Προστατεύουν το βλεννογόνο του εντέρου και βοηθούν στην κινητικότητά του. Το ιχθυέλαιο είναι μακράν η καλύτερη πηγή των ωμέγα-3.

Ασκήσου περισσότερο

Όταν μιλάμε για δυσκοιλιότητα η αεροβική άσκηση είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η ήπια καθημερινή άσκηση μπορεί να σε απαλλάξει από το στρες, που αποτελεί μία βασική αιτία της δυσκοιλιότητας, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου, βοηθά στη διέγερση των μυών του εντέρου και προάγει τη συνήθεια τακτικών κενώσεων. Εάν περπατάς καθημερινά για 15 – 30 λεπτά θα ενεργοποιήσουν την κινητικότητα του εντέρου.

«Εκπαίδευσε» το έντέρο σου

Αν «κρατιέσαι» προκειμένου να αποφύγεις τις δημόσιες τουαλέτες, διαταράσσεις έτσι την ομαλή λειτουργία του εντέρου σου. Προσπάθησε να ανταποκρίνεσαι γρήγορα στο αίσθημα για αφόδευση. Πήγαινε τακτικές ώρες στην τουαλέτα για να συνηθίσεις.