3 λόγοι για να πεις απόψε ένα ποτήρακι!

3 λόγοι για να πεις απόψε ένα ποτήρακι!

Πίνοντας ένα ποτήρι κόκκινο κρασί με το γεύμα θα μπορούσες να μειώσεις τις πιθανότητες για εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή και καρκίνο του εντέρου. Δες 3 λόγους για να πιεις απόψε ένα ποτηράκι – χωρίς να σε αποκαλέσουν Ορέστη Μακρή!

wefit

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ:

 

1 Προστατεύει την καρδιά σου

Ερευνητές από τον Καναδά και τις ΗΠΑ σε επισκόπηση 84 μελετών για το αλκοόλ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση μιας μικρής ποσότητας αλκοόλ μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια κατά 15 έως 25%. Πίνοντας κόκκινο κρασί τακτικά (αλλά με μέτρο), ιδιαίτερα όταν τρως, μειώνεις κατά 30%  τον κίνδυνο να πάθεις κάποια καρδιοπάθεια. Όμως προσοχή: ένα ποτηράκι, μία φορά την ημέρα, μαζί με το φαγητό είναι αρκετό, αν πίνεις περισσότερο από αυτό, τότε ο κίνδυνος για καρδιακές παθήσεις αυξάνεται!.

2 Σε προφυλάσσει από τον καρκίνο

Έχει αποδειχθεί ότι το κόκκινο κραασί μειώνει τον κίνδυνο πολλών μορφών καρκίνου. Αν και το αλκοόλ είναι ένας παράγοντας κινδύνου για ορισμένες μορφές καρκίνου ωστόσο μειώνει τον κίνδυνο για τον καρκίνο του εντέρου και του πνεύμονα. Οι πολυφαινόλες που περιέχει το κόκκινο κρασί εμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων επειδή έχουν αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση.

 

3 Σου χαρίζει περισσότερα χρόνια ζωής!

Πίνοντας ένα ποτηράκι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι νεκρώνεις τα κύτταρα του εγκεφάλου σου αλλά αντιθέτως μπορεί να βελτιώσει πραγματικά τη γνωστική του λειτουργία, λένε οι ειδικοί. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών άνοιας, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ. Η ρεσβερατρόλη που περιέχει προστατεύει από τη γήρανση και τις ασθένειες. Όμως δεν είναι όλα τα σταφύλια ίδια. Και το λευκό κρασί περιέχει ρεσβερατρόλη, αλλά όχι σε τόση μεγάλη συγκέντρωση όσο το κόκκινο. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ποικιλία Pinot Noir έχει την υψηλότερη συγκέντρωση αυτής της ένωσης.