ΥΓΕΙΑ

The Love Van: Το όχημα της ανθρωπιάς, της συνεισφοράς και της αγάπης

Το Love Van συνεχίζει να ταξιδεύει για να μοιράσει ανθρωπιά και περιμένει να βοηθήσουμε!

Μια ομάδα ανθρώπων με μεγάλη διάθεση για προσφορά και πολύ αγάπη δημιούργησε το «The Love Van» με βασικό σκόπο να βοηθά και να βρίσκεται δίπλα στον συνάνθρωπο και το περιβάλλον.

Βασικός «οδηγός» του είναι o γνωστός μας Λευτέρης Παρασκευάς, ο άνθρωπος που έχει ασχοληθεί εξαρχής ενεργά με αυτό το εγχείρημα και γέννησε την ιδέα του Love Van, μετά την καταστροφική φωτιά στο Μάτι. Τότε, κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, βρέθηκε εκεί να βοηθά στο μέτωπο της Ραφήνας, όπου είδε κατάματα το πρόβλημα της ορθής διάθεσης στους πληγέντες κατοίκους του μεγάλου όγκου ρούχων, φαγητών και άλλων υλικών που είχαν συγκεντρωθεί.

Ενώ αρχικά ο σκοπός του Love Van ήταν να γίνει ένα κινητό μαγειρείο, αυτό δεν έγινε εφικτό, γιατί οι διαδικασίες για την απαραίτητη άδεια θα έπρεπε να περάσουν από σαράντα κύματα… Τότε, το project έμεινε στην άκρη, μέχρι που ήρθε η στιγμή που ο Θωμάς Ρούμπας, ο άνθρωπος που τρέχει τη διοργάνωση αγώνων του Tihio Race, προσφέρθηκε να αγοράσει και να αναλάβει τα έξοδα του van, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δράση του.

Έτσι ξεκίνησαν τα ταξίδια του, για να βρίσκεται κοντά στις ευπαθείς ομάδες, όπου υπάρχει ανάγκη για βοήθεια ακόμα και για δράσεις που αφορούν την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος.
Όπως ήταν φυσικό, η επέλαση της πανδημίας στη χώρα μας, αλλά και τα lockdown που εφαρμόστηκαν σε διάστημα λίγων μηνών, αύξησαν κατακόρυφα τις ανάγκες των ανθρώπων που έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση, χωρίς στέγη και δίχως τα απαραίτητα μέσα για τη διαβίωσή τους.

Στις 24 Νοεμβρίου η ομάδα του Love Van πραγματοποίησε μία από τις πολλές εθελοντικές της δράσεις, αυτή τη φορά στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεντρώνοντας στο λευκό βανάκι της αγάπης και του αλτρουϊσμού ζεστά ρούχα (κυρίως μπουφάν, πουλόβερ, παντελόνια, γάντια, σκούφους, κασκόλ κ.ά.) καθώς και κουβέρτες από όσους θέλησαν να βοηθήσουν και δεν θα τους λείψουν, τα πρόσφεραν σε άστεγους και άπορους ανθρώπους που τα έχουν μεγάλη ανάγκη ενόψει του χειμώνα.

Μαζί με την ομάδα που μαγειρεύει για τους άστεγους την “Αυτοδιαχειριζόμενη Κοινωνική Κουζίνα Μοναστηράκι” έδωσαν ένα πιάτο ζεστό φαί και πραγματική ζεστασιά σε 170 ανθρώπους, αλλά συνειδητοποίησαν ότι οι ανάγκες είναι ακόμα μεγαλύτερες.

To wefit.gr στήριξε την πρωτοβουλία του The Love Van

Έτσι, συνεχίζουν την προσπάθεια συγκέντρωσης και άλλων ζεστών ρούχων και κουβερτών, ώστε την Τρίτη, 1η Δεκέμβρη, να βρίσκονται πάλι εκεί, στην πλατεία Μοναστηρακίου, προκειμένου να προσφέρουν όσα περισσότερα υλικά μπορούν, από αυτά που διαπίστωσαν πως είναι οι πρώτες τους ανάγκες.Ας τρέχουμε, λοιπόν, να βοηθάμε επίσης, όχι μόνο αυτές τις μέρες, αλλά και όποτε η ομάδα του The Love Van διαπιστώνει ότι υπάρχει κάπου ανάγκη και μας καλεί για βοήθεια!

Τα νέα τους μπορείτε να παρακολουθείτε εδώ: https://www.facebook.com/thelovevan