Τάι Μασάζ ή Νουάτ Τάι και τι πρέπει να ξέρετε

Τάι Μασάζ ή Νουάτ Τάι και τι πρέπει να ξέρετε

Το Τάι Μασάζ είναι μια αρχαία τεχνική 4.500 χιλιάδων ετών που τυγχάνει μεγάλης ζήτησης τα τελευταία χρόνια και στην χώρα μας. Βασική αρχή του Τάι Μασάζ, είναι ότι ο μασέρ πρέπει να κάνει την θεραπεία του σκεπτόμενος τον πελάτη με αγάπη και θετικά, γιατί η ενέργεια, θετική ή αρνητική, περνάει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το μασάζ γίνεται με τραβήγματα δαχτύλων (δεν μιλάμε για εξάθρωση), πιέσεις με τις παλάμες, με τους αγκώνες και τους πήχεις. Κάνει διατάσεις και στρέτσινγκ σε χέρια και πόδια. Μπορεί ακόμα ο μασέρ να χρησιμοποιήσει τα γόνατά του ή τις πατούσες του για να εφαρμόσει την σωστή ποσότητα πίεσης που χρειάζεται για να χαλαρώσει ο πελάτης. Ακόμα ο μασέρ μπορεί να περπατάει στην πλάτη του πελάτη ή να του «σπάει» τις αθρώσεις. Συνήθως το μασάζ γίνεται σε ένα σκληρό στρώμα στο πάτωμα. Στην Ταϊλάνδη θεωρείται ως αυτόνομο κομμάτι της παραδοσιακής ιατρικής και τυγχάνει ιδιαίτερου σεβασμού.

wefit

Ο πρώτος Δάσκαλος, όπως πολύ συχνά συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις όπου η ιστορική πραγματικότητα περιπλέκεται με τον μύθο, θεωρείται ο Τζιβάκα, ο οποίος ήταν προσωπικός θεραπευτής του Βούδα. Η αλήθεια είναι πως στο Τάι Μασάζ διακρίνονται επιρροές από την Ινδία, την Κϊνα και τον πολιτισμό των Τάι (πολύ ευρύτερο από την σημερινή Ταϊλάνδη).

Στο Τάι Μασάζ θεωρείται πως το σώμα φέρει μέσα του αγωγούς, διαμέσου των οποίων ρέει η κοσμική ενέργεια Σεν. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης από την στιγμή που αναγνωρίζει επίσημα το Τάι Μασάζ ως παρακλάδι της παραδοσιακής ιατρικής και καθαρά ιατρικό επάγγελμα παρά παραιατρικό, έχει φροντίσει να θέσει και τους κανόνες για το σωστό μασάζ και έχει κωδικοποιήσει τους τύπους του. Το βασιλικού στυλ Ράτζασαμνάκ έχει πολύ διαφορετικό στυλ από το Τσαλοσιάκ, αυτό δηλαδή που ονομάζουμε Τάι Μασάζ.

Από Τάι Μασέρ που γνωρίζουμε και έχοντας μια ιδέα, το αναγνωρίζουμε ως ένα από τα πιο σκληρά μασάζ που υπάρχουν, μετά το οποίο απλά βρίσκεις μια ήσυχη γωνίτσα να κάτσεις και δεν ενοχλείς κανέναν μέχρι να ξεπιαστείς. Το πιάσιμο έχει φύγει σε λιγότερο από 12 ώρες και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, με τον δέκτη να νιώθει μια απίστευτη ηρεμία και αγαλλίαση.