ΥΓΕΙΑ

Πόνος στην πλάτη: H άσκηση του 1' που θα σε ανακουφίσει

Αν πονάει η πλάτη σου η νο 1 αιτία είναι η κακή στάση του σώματος. Αυτή μπορεί να οδηγήσει σε πόνο της πλάτης και του αυχένα, καθώς και σε πονοκεφάλους και κόπωση. Μπορείς με γυμναστική να φτιάξεις τη στάση σου αλλά για να ανακουφιστείς υπάρχει μία απλή άσκηση που θα μειώσει τον πόνο στην πλάτη επειδή ενισχύει και τεντώνει τους μυς της πλάτης.

Τι εννοούμε όταν λέμε καλή στάση σώματος

Η στάση του σώματος είναι η θέση στην οποία κρατάς το σώμα σου σε όρθια θέση ενώ στέκεσαι, κάθεσαι ή ξαπλώνεις. Για να έχεις καλή στάση του σώματος χρειάζεται να εκπαιδεύσεις το σώμα σου να στέκεται, να περπατάει, να κάθεται και να βρίσκεται σε θέσεις όπου η ελάχιστη πίεση είναι τοποθετημένη στη στήριξη των μυών και των συνδέσμων κατά τη διάρκεια της κίνησης. Διάβασε σχετικά: 7 απίστευτα tips που θα εξαφανίσουν τον πόνο από την πλάτη σου

Ποια είναι τα οφέλη από την καλή στάση του σώματος;

Η σωστή στάση του σώματος:

  • Διατηρεί τα οστά και τις αρθρώσεις στη σωστή ευθυγράμμιση έτσι ώστε οι μύες να χρησιμοποιούνται σωστά.
  • Βοηθά στη μείωση της φθοράς των αρθρώσεων που μπορεί να οδηγήσει σε αρθρίτιδα.
  • Μειώνει την καταπόνηση των συνδέσμων που συγκρατούν τις αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης.
  • Αποτρέπει την κόπωση επειδή οι μύες χρησιμοποιούνται πιο αποτελεσματικά, επιτρέποντας στο σώμα να χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια.
  • Αποτρέπει την καταπόνηση ή τα προβλήματα κατάχρησης.
  • Προλαμβάνει την οσφυαλγία και τον μυϊκό πόνο.
  • Συμβάλλει στην καλή εμφάνιση.

Επομένως η σωστή στάση σώματος είναι ένας απλός αλλά πολύ σημαντικός τρόπος για να διατηρήσεις υγιείς τις πολύπλοκες δομές στην πλάτη και στη σπονδυλική στήλη. Η καλή στάση είναι σημαντική για τη μείωση του πόνου στην πλάτη και του αυχένα. Η υποστήριξη πλάτης είναι ιδιαίτερα σημαντική για όσους περνούν πολλές ώρες καθισμένοι σε μια καρέκλα γραφείου ή στέκονται καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Δες κι αυτό: Ανακούφισε την πλάτη σου σε 1 λεπτό με την ειδικό!

Η άσκηση του ενός λεπτού, βήμα βήμα:

1 Ξάπλωσε ανάσκελα με τα χέρια ανοιχτά στο πλάι και τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα, η πλάτη να εφάπτεται στο πάτωμα.

 

2 Άφησε τα γόνατα να πέσουν απαλά από τη μία μεριά και ταυτόχρονα γύρισε το κεφάλι από την άλλη.

 

3 Μείνε σε αυτή τη στάση για 10 δευτερόλεπτα και μετά επανάλαβε από την άλλη πλευρά, προσέχοντας οι ώμοι να μην σηκώνονται από το πάτωμα.

Διάρκεια: 1 λεπτό.

Οι ασκήσεις και οι συμβουλές που δίνονται για διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα δεν αντικαθιστούν την συμβουλή του γιατρού, του φυσιοθεραπευτή ή του προσωπικού σου γυμναστή. Η προσωπική επαφή με τους εξειδικευμένους ανθρώπους κάθε ειδικότητας δεν υπερβαίνει μια εξ αποστάσεως, γραπτή και συνολική καθοδήγηση για οποιαδήποτε ευαισθησία έχεις.