Ποια συμπληρώματα αυξάνουν τις πιθανότητες να μείνεις έγκυος;

Ποια συμπληρώματα αυξάνουν τις πιθανότητες να μείνεις έγκυος;

Εάν θέλεις να ενισχύσεις τη γονιμότητά σου, να διατηρήσεις τα ωάριά σου υγιή και να αποκτήσεις ένα μωρό τη νέα χρονιά δοκίμασε αυτά τα 4 συμπληρώματα.

wefit

1 Πολυβιταμίνη

Ένα σημαντικό μυστικό για την υποστήριξη της υγείας των ωαρίων και την προετοιμασία της επένδυσης της μήτρας είναι η λήψη βιταμινών προγεννητικά προκειμένου να εξασφαλίσεις ότι το σώμα σου θα έχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Είναι λοιπόν πολύ καλή ιδέα να αρχίσεις να παίρνεις πολυβιταμίνες για να ενισχύσεις τη γονιμότητά σου και να προετοιμάσεις το σώμα σου για εγκυμοσύνη, καθώς περιέχουν συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το έμβρυο, πριν ακόμη διαγνωστεί η εγκυμοσύνη.

2 Αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά που ενισχύει τη γονιμότητά σου, ειδικά αν θέλεις να διατηρήσεις υγιή τα ωάριά σου. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία των ωαρίων από τη ζημιά που προκαλούν οι ελεύθρες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ικανές να βλάψουν την κυτταρική υγεία συμπεριλαμβανομένου το DNA του κυττάρου, αυτό που θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα να μείνεις έγκυος, να διατηρήσει μια υγιή εγκυμοσύνη και να αυξήσει τις πιθανότητες πιθανών γενετικών ανωμαλιών. Το ωάριο είναι ένα από τα μακρύτερα ζωντανά κύτταρα του σώματός σου, καθώς τα χρόνια περνούν, είναι πιο εκτεθειμένα και ευάλωτα στις ελεύθερες ρίζες σε καθημερινή βάση.

3 CoQ10

Εκτός από τη λήψη αντιοξειδωτικού συμπλήρωμα, μελέτες έχουν δείξει ότι η συμπλήρωση με CoQ10 βελτιώνει την υγεία των ωαρίων και τα ποσοστά γονιμοποίησης, ειδικά σε γυναίκες άνω των 35 ετών. Υπάρχουν δύο μορφές CoQ10, ubiquinone και Ubiquinol. Το CoQ10 ξεκινάει ως ουβικινόνη και στη συνέχεια μετατρέπεται μέσα στο κύτταρο στην πιο ισχυρή ουβινοκινόλη. Καθώς η γυναίκα μεγαλώνει, η ικανότητα του σώματος να μετατρέπει την ουβικινόνη σε ουβινοκινόλη μειώνεται. Για τις γυναίκες ηλικίας άνω των 35 ετών, ένα συμπλήρωμα CoQ10 με ουβινοκινόλη μαζί με ένα αντιοξειδωτικό μίγμα μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της υγείας των ωαρίων σε διάστημα μερικών μηνών.

4 L-αργινίνη

Η L-αργινίνη είναι ένα αμινοξύ που έχει αποδειχθεί σε μελέτες (Human Reproduction, 1999) ότι συμβάλλει στην αύξηση της ανταπόκρισης των ωοθηκών, της δεκτικότητας του ενδομητρίου και των ποσοστών εγκυμοσύνης σε ασθενείς με εξωσωματική γονιμοποίηση.