Πονάει ο αυχένας σου; Τρεις απλές ασκήσεις θα σε ανακουφίσουν

Πονάει ο αυχένας σου; Τρεις απλές ασκήσεις θα σε ανακουφίσουν

Οι ασκήσεις που κάνεις μόνος σου είναι πιο αποτελεσματικές από τα φάρμακα και εξίσου αποτελεσματικές με τη χειροπρακτική ως προς την μακροπρόθεσμη ανακούφιση από τους πόνου στον αυχένα, όπως διαπίστωσε μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Bloomington στη Μινεσότα. Εκτέλεσε αυτές τις επιλεγμένες ασκήσεις από τη μελέτη και συνέχισε να ασκείσαι όπως πριν (ή ξεκίνα το συντομότερο) «Προσπάθησε να είσαι όσο το δυνατόν πιο δραστήριος, ακόμα κι αν πονάει ο αυχένας σου», συστήνει ο συγγραφέας της μελέτης Gert Bronfort, PhD, «Οι αρθρώσεις πρέπει να κινούνται για να μένουν υγιείς και να δουλεύουν επαρκώς». Πήγαινε στον γιατρό αν ο πόνος σε εμποδίζει να γυμνάζεσαι, να δουλεύεις ή να κοιμάσαι ή αν συνοδεύεται από μούδιασμα ή αδυναμία στα μπράτσα και τις παλάμες, κάτι που σημαίνει ότι πιθανόν να υπάρχει κάποιο νεύρο που πιέζεται.

wefit

Ανακούφισου από τον πόνο με τρεις απλές ασκήσεις

Ξεκίνα κάθε άσκηση με έκταση του αυχένα: στάσου όρθιος κοιτώντας μπροστά και τράβηξε προς τα μέσα το σαγόνι, ώστε ο αυχένας και το κεφάλι να βρίσκονται ακριβώς πάνω από τους ώμους. Διατήρησε κάθε άσκηση για δύο έως τρία δευτερόλεπτα ενώ εισπνέεις, κάνε εκπνοή και χαλάρωσε. Εκτέλεσε 5 με 10 επαναλήψεις, έξι έως οχτώ φορές την ημέρα.

Περιστροφή αυχένα

Στρέψε τον αυχένα προς τα δεξιά, μέχρι το κεφάλι να είναι παράλληλο με τον δεξιό ώμο. Επανάλαβε προς την αριστερή πλευρά.

Κάμψη αυχένα

Σταύρωσε τα δάχτυλα των χεριών πίσω από το κεφάλι και σπρώξ’ το απαλά προς τα εμπρός.

Πλαϊνή κάμψη

Βάλε τη δεξιά παλάμη στην κορυφή του κεφαλιού και γείρε προσεκτικά τον αυχένα προς τον δεξιό ώμο. Επανάλαβε προς την αριστερή πλευρά.