Πόσο υγιεινό είναι το γεύμα σου;

Πόσο υγιεινό είναι το γεύμα σου;

Είσαι σίγουρη ότι τα γεύματα που επιλέγεις είναι θρεπτικά και light και επομένως ιδανικά για τη δίαιτά σου; Μάλλον θα εκπλαγείς όταν μάθεις την σκληρή πραγματικότητα.

wefit

Μακαρόνια με πέστο

Τα μακαρόνια αποτελούν μια επιλογή χαμηλών λιπαρών και χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη σε σχέση με τα περισσότερα είδη ψωμιού ή σε σχέση με το ρύζι. Από την άλλη πλευρά η σάλτσα πέστο, που φτιάχνεται με λάδι, μπορεί να αυξήσει τη θερμιδική αξία του συγκεκριμένου πιάτου.

Τοστ με ζαμπόν, τυρί και ντομάτα

Μπορεί να μοιάζει με μια light επιλογή που θα ικανοποιήσει γευστικά τον ουρανίσκο σου, αν όμως υπήρχε... αστυνομία αλατιού σίγουρα θα σε είχε συλλάβει! Το ζαμπόν, το τυρί και το ψωμί αποτελούν πλούσιες πηγές νατρίου (αλάτι) γεγονός που κάνει αυτό το γεύμα πολύ αλμυρό: σου παρέχει πάνω από την μισή ποσότητα νατρίου που επιτρέπεται να προσλαμβάνεις την ημέρα. Επιπλέον αν χρησιμοποιήσεις λευκό ψωμί το γεύμα αυτό θα είναι πολύ φτωχό σε φυτικές ίνες.

Σαλάτα του καίσαρα

To dressing και τα κρουτόν που περιέχει η συγκεκριμένη σαλάτα την καθιστούν μια δημοφιλή επιλογή που όμως έχει πολλά λιπαρά. Το κοτόπουλο και το μαρούλι ωστόσο αποτελούν τα καλά συστατικά της σαλάτας.

Μπακέτα με σαλάμι και τυρί

Το συγκεκριμένο γεύμα περιέχει τρανς λιπαρά λόγω του σαλαμιού και του τυριού, αλάτι και πολλές θερμίδες. Ιδιαίτερα αν επιλέξεις λευκό ψωμί τότε τα επίπεδα του νατρίου που σου παρέχει είναι ακόμη πιο αυξημένα.

Sushi

Το sushi αποτελεί ­σε γενικές γραμμές­ μια θρεπτική επιλογή, αλλά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση που προσθέσεις σάλτσα σόγιας που περιέχει πολύ αλάτι. Το φαγητό θα απορροφήσει μεγάλη ποσότητα της αλμυρής αυτής σάλτσας με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατακόρυφα η περιεκτικότητα του σε νάτριο.

Λαζάνια με κρέμα γάλακτος

Τα ζυμαρικά είναι μια επιλογή χαμηλών λιπαρών και χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη σε σχέση με το ψωμί ή το ρύζι, ωστόσο το τυρί που συνήθως περιέχουν οι συνταγές με λαζάνια αυξάνει την περιεκτικότητα τους σε λιπαρά και θερμίδες.

Σούπα μινεστρόνε

Φτιαγμένη από λαχανικά, φασόλια, noodles και ζωμό ντομάτας αποτελεί μια πολύ υγιεινή και χαμηλών θερμίδων επιλογή για γεύμα. Η μόνη παγίδα «κρύβεται» στο αλάτι το οποίο βέβαια μπορείς να αποφύγεις κατά την παρασκευή του φαγητού.