Πονοκέφαλος: ο μεγάλος εχθρός!

Πονοκέφαλος: ο μεγάλος εχθρός!

Είναι ενοχλητικός και η σφοδρότητά του συχνά σε καθηλώνει. Η αιτία που πονάς όμως, δεν είναι πάντα η ίδια, καθώς υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πονάει το κεφάλι σου…

wefit

Απλός πονοκέφαλος, πονοκέφαλος που νοιώθεις σαν από χανγκόβερ. Πονοκέφαλοι που νοιώθεις ότι δεν μπορείς καν να ανοίξεις τα μάτια σου. Όλοι τους έχουμε ζήσει και έχουμε υποφέρει κατά καιρούς. Αυτό που πρέπει όμως να ξέρεις είναι ότι όλοι οι πονοκέφαλοι δεν είναι ίδιοι.

Για παράδειγμα, ο πονοκέφαλος που προκαλείται από την ένταση, αλλά και οι ημικρανίες, ξεχωρίζουν συνήθως από το σημείο εμφάνισής τους. Βλέπεις, μια ημικρανία συνήθως χτυπά στη μία πλευρά του κεφαλιού, ενώ ένας πονοκέφαλος που προκαλείται από ένταση, γρήγορα διαχέεται σε όλο το κεφάλι. Μια ημικρανία επίσης, συνήθως συνοδεύεται και από ευαισθησία στο φως και στον ήχο. Ένας τέτοιος πονοκέφαλος μπορεί να παροπλίσει τελείως το «θύμα» του για μια ημέρα, αλλά θα σου περάσει το βράδυ.

Ακόμη υπάρχει ο πονοκέφαλος που εμφανίζεται ξαφνικά, πιθανόν πίσω από ένα μάτι και μάλιστα με αυξανόμενη ένταση. Μετά εξαφανίζεται όπως ήρθε, δηλαδή, ξαφνικά. Το καλό της υπόθεσης – γιατί υπάρχει τέτοιο – είναι ότι αυτού του είδους οι πονοκέφαλοι συνήθως δεν σημαίνουν κάτι ανησυχητικό.

Ο πόνος που πρέπει να σε ανησυχήσει

 Υπάρχει κάτι που το λένε κεραυνοβόλα κεφαλαλγία. Κακή περίπτωση: θα εμφανιστεί ξαφνικά και θα νοιώθεις ότι χτυπάνε οι καμπάνες της Μητρόπολης σε χαρμόσυνη δοξολογία μέσα στο κεφάλι σου. Άσχημα νέα. Πήγαινε επί τόπου σε ένα νοσοκομείο. Αυτός ο πόνος εμφανίζεται για διάφορους λόγους και οι περισσότεροι δεν είναι καλοί.

Έντονος πόνος στο κεφάλι όταν κάνεις προπόνηση ή κάποιο άθλημα:

Είναι ο ίδιος που μπορεί να σου εμφανιστεί κατά τη διάρκεια του σεξ και ειδικά του οργασμού. Ναι κι όμως συμβαίνει. Γιατί είναι τόσο έντονος; Κάποιες φορές μπορεί να αφορά πολύ μικρές αιμορραγίες (υπαραχνοειδείς αιμορραγίες). Το τσεκάρεις και τέλος.

Πονοκέφαλος με διάθεση επεκτατική

Αν ένας πονοκέφαλος συνδυάζεται και με άλλα έντονα συμπτώματα (πυρετό κτλ.), μπορεί να συνδέεται προφανώς με κάποια ίωση ή κάτι πιο σοβαρό.

Πονοκέφαλος με τάση μονιμότητας

Ο πονοκέφαλος αυτός απλά δεν σταματάει με τίποτα. Αν έχετε και άλλα συμπτώματα (πόνους στα άκρα, ζαλίζεσαι, έχεις θολή όραση), δεν χάνεις χρόνο και πας κατευθείαν στο γιατρό.