ΥΓΕΙΑ

Γιατί οι γιορτές κάνουν καλό στην υγεία σου

Θεωρείς ότι η περίοδος των γιορτών είναι εποχή για κραιπάλες; Κι όμως, ίσως να είναι πιο υγιεινή απ’ όσο νομίζεις. Δες γιατί!

 

 

Στέκεσαι όρθιος περισσότερο

Τα πάρτι, τα μεσημεριανά ψώνια και οι ώρες που περνάς στην κουζίνα είναι λιγότερο καθιστική η ζωή σου από μια συνηθισμένη βδομάδα στο γραφείο. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το να κάθεσαι για μεγάλες περιόδους είναι τόσο βλαβερό για την υγεία όσο και το κάπνισμα. 

Τραγουδάς

Ποιος θα το πίστευε ότι το να τραγουδάς με τους φίλους σου επιμηκύνει τη ζωή σου και ενισχύει το ανοσοποιητικό σου; Το τραγούδι σε κάνει να αναπνέεις τόσο βαθιά σα να έκανες εντατική άσκηση. Εισπνέεις περισσότερο οξυγόνο και μειώνεις τη μυϊκή ένταση.

Κάνεις δώρα

Μελέτες δείχνουν ότι η σκέψη για προσφορά έχει αρκετά οφέλη για την υγεία, από μεγαλύτερο προσδόκιμο όριο ζωής μέχρι άνοδο της αυτοεκτίμησης.

Κάνεις περισσότερο σεξ

Το οποίο κάνει την καρδιά σου πιο δυνατή και πιο εύρωστο το ανοσοποιητικό σου. Αναλυτές δεδομένων στην Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής της Βρετανίας ανακάλυψαν ότι οι πωλήσεις προφυλακτικών κορυφώνονται λίγο πριν τις γιορτές, ενώ ο ρυθμός γεννήσεων αυξάνεται το Σεπτέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πάντα χρόνος για δράση στην κρεβατοκάμαρα!

Ακολουθείς τις οικογενειακές παραδόσεις

Οι οικογενειακές παραδόσεις ωφελούν και την υγεία σου. Έρευνα διαπίστωσε ότι δημιουργούν ισχυρότερους οικογενειακούς δεσμούς κάτι που ωφελεί την υγεία της καρδιάς σου.

 φωτο via