Αποκλειστικά για εκείνη: 5 tips για καλύτερη υγεία!

Αποκλειστικά για εκείνη: 5 tips για καλύτερη υγεία!

Oι ιδιαίτερες απαιτήσεις που συνοδεύουν το ρόλο της σύγχρονης γυναίκας, έχει επιβαρύνει το πρόγραμμά της, με αποτέλεσμα να μην προσέχει όσο θα έπρεπε τον εαυτό της. Υπάρχουν παρόλα αυτά, εύκολες και γρήγορες λύσεις, που μπορείς να εντάξεις στις συνήθειές σου και να δεις διαφορά, τόσο στη σιλουέτα, όσο και στη γενικότερη κατάσταση της υγείας σου.

wefit

Αν είσαι μια δυναμική γυναίκα με φορτωμένο πρόγραμμα, θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να αναθεωρήσεις τις προτεραιότητές σου (καριέρα, οικογένεια) για να φροντίσεις καλύτερα τον εαυτό σου. Απλά θα πρέπει να κάνεις καλύτερη αξιοποιήση το χρόνου σου και να βρεις λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα, στα οποία θα ασχολείσαι αποκλειστικά με έναν άνθρωπο που πρέπει να αγαπάς: εσένα, ακολουθώντας τα 5 παρακάτω tips:

1.Όπου ζάχαρη εσύ πες… μέλι: είναι ένα φυσικό γλυκαντικό, που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό όπως η ζάχαρη. Επιβραδύνει το σχηματισμό πλακών στις αρτηρίες, οι οποίες προκαλούνται από τη χοληστερόλη. Πραγματικά, δεν θα πάρει πάνω από δύο λεπτά να αγοράσεις ένα βαζάκι με καλό (βιολογικό ακόμη καλύτερα) μέλι και να πετάξεις στα σκουπίδια τη ζάχαρη που έχεις στο ντουλάπι σας.

2.Προτίμησε τις τροφές ολικής άλεσης: στο πρωινό ή στο σνακ στο γραφείο, προτίμησε τα προϊόντα ολικής άλεσης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ολόκληροι σπόροι είναι ευεργετικοί για την υγεία, καθώς σε προστατεύει από φλεγμονές και λοιμώξεις που μπορούν να προκληθούν από παθήσεις όπως ο διαβήτης, το άσθμα και οι καρδιακές νόσοι. Προτίμησε το ψωμί και τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα μακαρόνια ολικής άλεσης, το καστανό ρύζι ή μπισκότα. Στα αγγλικά η ετικέτα θα γράφει Whole Wheat.

3.Φάε αποξηραμένα φρούτα: τα δαμάσκηνα και τα σύκα έχουν υψηλή θρεπτική αξία και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης, βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

4.Τεντώσου στο γραφείο: είναι πιο σημαντικό απ’ ότι ακούγεται. Επειδή είσαι καρφωμένη όλη την ημέρα στην καρέκλα σου, υποφέρεις συχνά από πιασίματα και πόνους στη μέση και την πλάτη. Σταμάτησε ότι κάνεις για μόλις 90 δευτερόλεπτα και απλά κάντε ένα S, ξεμουδιάζοντας χέρια, αυχένα και πόδια. Επίσης, χρησιμοποίησε τις σκάλες και όχι το ασανσέρ για τις μετακινήσεις στο γραφείο. Μετά από δυο εβδομάδες θα ανεβαίνεις τα σκαλοπάτια άνετα, χωρίς να φουσκώνετε ή να ξεφυσάτε. Αν έχεις ασύρματο στην δουλειά σας, πάρτο το μαζί σου όσο μιλάς και περπατήσε. Ξεπιάνεσαι, ενώ ξεκολλάει και καθαρίζει το μυαλό από τον υπολογιστή, τον οποίο κοιτάζεις με απλανές βλέμμα μετά από 2-3 ώρες, αντί να διαβάζεις. Αυξάνεται δηλαδή η αποδοτικότητά σου.

5.Think Green: το πράσινο τσάι έχει εξαιρετικές ιδιότητες, που αφορούν στη μείωση της χοληστερόλης και την τόνωση της εγκεφαλικής λειτουργίας. Δύο φλιτζάνια την ημέρα είναι ότι πρέπει αλλά θυμίσου το Νο1 και πρόσθεσε 10 σταγόνες λεμόνι.

Κάνοντας αυτές τις μικρές παρεμβάσεις στο ημερήσιο πρόγραμμά σου, θα νοιώσεις ευεξία, ενώ παράλληλα θα βελτιωθεί η διάθεσή και σύντομα θα διαθέτεις περισσότερη ενέργεια για τις δραστηριότητές σου. Καλή αρχή!