
7 σημάδια που δείχνουν ότι η δουλειά σου κάνει κακό!
Μήπως ήρθε ο καιρός να πάρεις ολόκληρη την άδεια του Πάσχα (ή να βρεις μία καινούρια;)

1 Κάνεις πολύ ώρα να πας στη δουλειά σου
Κίνηση, πολλή κίνηση, παρακάμψεις, κίνηση, ένα από τα πράγματα που σε τρελαίνει το πρωί είναι η μετακίνησή σου στη δουλειά. Όσο περισσότερο χρόνο περνάς πίσω από το τιμόνι, τόσο λιγότερο είναι να είσαι ευχαριστημένος με τη ζωή σου συνολικά, επιβεβαιώνει μια νέα μελέτη από Πανεπιστήμιο του Καναδά.
Άλλαξέ το: Μέχρι να εφευρεθεί ο τρόπος να διακτινίζεσαι από το σπίτι σου στο γραφείο σου άκουγε μουσική. Μελέτη διαπίστωσε ότι ακούγοντας μουσική στο δρόμο μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σου και να ανακουφίσει το άγχος σου στην εργασία.
2 Είσαι κολλημένος στη θέση σου
Ρίξε μια ματιά στο ρολόι: πόση ώρα έχεις να σηκωθείς από την καρέκλα σου; Ανεξάρτητα από το πόσο ασκείσαι, τόσο χρόνο που περνάς στην καρέκλα κατά τη διάρκεια της ημέρας αυξάνεις τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, διαβήτη ή καρκίνο. Έτσι, αν χρειαστεί να περάσεις αυτές τις επιπλέον ώρες στο γραφείο, τουλάχιστον βεβαιώσου ότι δεν είσαι κολλημένος στο κάθισμά σου.
Άλλαξέ το: Φρόντισε να βρίσκεις ευκαιρίες ορθοστασίας! Μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις το 40% περισσότερες θερμίδες!
3 Πονάει η μέση σου
Το κεφάλι σου δεν είναι το μόνο πράγμα που νιώθεις βαρύ όταν είσαι πνιγμένος στη δουλειά. Οι εργασιομανείς πονούν περισσότερο και οι αιτίες είναι ψυχολογικές, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη. Αν είσαι συνέχεια μπροστά από τον υπολογιστή καταπονείς τη μέση σου.
Άλλαξέ το: Υποστήριξε τη μέση σου με ένα μαξιλάρι, κράτα τα χέρια, τους καρπούς, τους βραχίονες και τους μηρούς σου παράλληλα με το έδαφος και ίσιωνε την σπονδυλική σου στήλη (και τώρα που το διαβάζεις αυτό διόρθωσε τη στάση σου). Αυτό θα σε ανακουφίσει από τον πόνο. Φρόντισε να σηκώνεσαι συχνά και να ασκείσαι μετά τη δουλειά, προλαμβάνει κάθε πόνο.
4 Αρρωσταίνεις συχνά
Οι υπερωρίες μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη πίεση, να αυξήσουν τους πόνους στην πλάτη, να μειώσουν την ψυχική σου διάθεση και να κάνουν το ανοσοποιητικό σου πιο ευάλωτο σε ιούς.
Άλλαξέ το: Ασκήσου. Oι ειδικοί συμφωνούν ότι η συστηματική άσκηση τονώνει την άμυνα του οργανισμού, ενώ -σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Xάρβαρντ- συμβάλλει στη μακροζωία. Δεν χρειάζεται ωστόσο να χτυπιέσαι στο γυμναστήριο. Ακόμη και η μέτρια άσκηση μπορεί να ξυπνήσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που ασκούνται μετρίως και τακτικά είχαν κατά λιγότερες πιθανότητες να πάθουν συνάχι με όσες δεν ασκούνται.
5 Δεν κοιμάσαι καλά
Η εργασία είναι η κύρια αιτία των διαταραχών του ύπνου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Sleep. Μελέτη από την Ιαπωνία διαπίστωσε επίσης ότι οι εργασιομανείς χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να κοιμηθούν το βράδυ. Το να σκέφτεσαι όσα σχετίζονται με την εργασία σου θα βρίσκεσαι σε μία κατάσταση διαρκούς κόπωσης.
Άλλαξέ το: Κοιμήσου για 7 ώρες τουλάχιστον, αποσυνδέοντας κινητά, lap top και σταματώντας να σκέφτεσαι τα της δουλειάς. Εάν κοιμάσαι λιγότερο από 6 ώρες την ημέρα αυτό θα εμποδίσει την ψυχική, συναισθηματική και σωματική σου απόδοση, όχι μόνο στη δουλειά σου.
6 Πονάει ο αυχένας σου
Αυτός ο δυσάρεστος πόνος μπορεί να γίνει χρόνιος. Όσοι εργάζονται περισσότερες από 41 ώρες την εβδομάδα έχουν περισσότερες πιθανότητες για αυχεναλγία από εκείνους που εργάζονται λιγότερο σύμφωνα με έρευνα.
Άλλαξέ το: Ρύθμισε την οθόνη σου ώστε να βρίσκεται ακριβώς στο επίπεδο των ματιών σου. Διατήρησε την σπονδυλική σου στήλη ίσια για να απομακρύνεις άλλη μία σουβλιά στον αυχένα σου.
7 Το ρίχνεις πολύ συχνά έξω
Οι άνδρες που περνούν 49 ώρες ή περισσότερο την εβδομάδα στο γραφείο τους καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ από όσους εργάζονται λιγότερο αναφέρει φινλανδική μελέτη. Η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση περισσότερων από δύο ποτών τη βραδιά επηρεάζει την απόδοσή σου στην εργασία σου.
Άλλαξέ το: Πίνε ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι δύο φορές την ημέρα μειώνεις την παραγωγή των ορμονών του στρες, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα.