ΥΓΕΙΑ

6 τροφές που κάνουν κακό στο σεξ

Αν θέλεις να κάνεις σεξ απόψε, καλύτερα να το ξανασκεφτείς και να μη φας αυτές τις τροφές.

Δεν θα μιλήσουμε για αλκοόλ και μαριχουάνα που κόβουν τη διάθεση για σεξ αλλά για κάποιες καθημερινές τροφές που μπορεί να σαμποτάρουν την ερωτική σου ζωή. Αυτές οι τροφές μειώνουν τη λίμπιντο, η οποία τροφοδοτείται συνήθως από την τεστοστερόνη. Αν και θεωρούμε την τεστοστερόνη αντρική ορμόνη όπως τα οιστρογόνα γυναικείες ορμόνες, η αλήθεια είναι ότι τόσο η τεστοστερόνη όσο και τα οιστρογόνα παίζουν σημαντικό ρόλο στο σεξ και στα δύο φύλα. Ωστόσο μια ανισορροπία της τεστοστερόνης και των οιστρογόνων μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τη λίμπιντο. Παρακάτω θα βρεις 6 τροφές που κάνουν κακό στο σεξ.

1 Ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι παντού, οπότε μη νομίζεις ότι είσαι ασφαλής μόνο και μόνο επειδή δεν βάζεις ζάχαρη στον καφέ σου. Αυτό η γλυκιά ουσία αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης ινσουλίνης, η οποία ενεργοποιεί την αποθήκευση κοιλιακού λίπους, μειώνει τη μυϊκή μάζα και προκαλεί μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης. Στους άνδρες, το κοιλιακό λίπος αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε χαμηλή λίμπιντο και στυτική δυσλειτουργία. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η γλυκόζη (ζάχαρη) μειώνει σημαντικά τα επίπεδα ολικής και ελεύθερης τεστοστερόνης.

2 Τυρί

Τα περισσότερα τυριά που καταναλώνουμε προέρχεται από το αγελαδινό γάλα, το οποίο είναι φορτωμένο με συνθετικές ορμόνες. Αυτά ενδέχεται να μειώνουν τη φυσική παραγωγή ορμονών του σώματός σου, συμπεριλαμβανομένων των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης, μειώνοντας έτσι τη διάθεσή σου για σεξ.

3 Αναψυκτικά διαίτης

Η κατανάλωση αναψυκτικών χωρίς θερμίδες είναι μια τρομερή ιδέα. Τα τεχνητά γλυκαντικά όμως που περιέχουν, ειδικά η ασπαρτάμη, επηρεάζουν άμεσα τα επίπεδα σεροτονίνης. Η σεροτονίνη είναι μια σημαντική ορμόνη που ενισχύει την καλή διάθεση. Η χαμηλή σεροτονίνη, λένε οι ερευνητές, σχετίζεται με χαμηλότερη λίμπιντο, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

4 Καυτερές τροφές

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο του Όρεγκον, τα έντονα αρωματισμένα ή καρυκευμένα τρόφιμα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τη μυρωδιά του γυναικείου κόλπου. Αυτά τα τρόφιμα είναι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα έντονα μπαχαρικά αλλά και ο καφές. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η εξάλειψη αυτών των τροφών και η κατανάλωση περισσότερων δημητριακών ολικής αλέσεως, φρούτων και λαχανικών μπορεί να αποδώσει ένα πιο ήπιο άρωμα στην ευαίσθητη περιοχή, κάτι που ενδέχεται να απογειώσει το σεξ.

5 Σταυρανθή λαχανικά

Παρόλο που δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι αυτά τα είδη λαχανικών μειώνουν την επιθυμία για σεξ, μπορεί ωστόσο να εξασθενήσουν τη σεξουαλική επιθυμία. Γιατί; Το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο και τα λαχανάκια των Βρυξελλών επηρεάζουν εκκρίσεις, όπως σπέρμα, ιδρώτα, ούρα και αναπνοή  οδηγώντας σε δυσάρεστες μυρωδιές και γεύσεις. Τα σταυρανθή λαχανικά αυξάνουν επίσης το φούσκωμα, χάρη στη ραφινόζη και το θειϊκό άλας που περιέχουν. Η ραφινόζη είναι ένα σάκχαρο που βρίσκεται στα σταυρανθή λαχανικά που αφυδατώνεται μέχρι να φτάσει στο παχύ έντερο, και στη συνέχεια ζυμώνεται από βακτήρια που παράγουν αέρια. Καταλαβαίνεις…

6 Μέντα

Η φρέσκια αναπνοή είναι σέξι και η μέντα χαρίζει φρεσκάδα στην αναπνοή. Αλλά η μενθόλη που περιέχει η μέντα μειώνει την τεστοστερόνη. Το αποτέλεσμα; Όχι σεξ απόψε…

 

Αν ωστόσο έχεις διάθεση για σεξ απόψε τότε μην ξεχάσεις το προφυλακτικό και το λιπαντικό. Η λιπαντική κρέμα με βάση το νερό Lelo Personal Moisturizer είναι ιδανική για χρήση με προϊόντα ευχαρίστησης. Χωρίς γλυκερίνη, απαλλαγμένο από parabens και χωρίς άρωμα.