Τρέξε πιο γρήγορα με 3 νέες προπονήσεις

Τρέξε πιο γρήγορα με 3 νέες προπονήσεις

Για όσους γυμνάζονται, ζητούμενο είναι συχνά η απόσταση που κάλυψαν ή πόση ώρα κατάφεραν να τρέξουν χωρίς διακοπή. Υπάρχουν όμως φίλοι του fitness, που τους ενδιαφέρει να βελτιώνουν παράλληλα και τους χρόνους τους, αυξάνοντας την ταχύτητά τους. Οι παρακάτω ιδέες απευθύνονται σε αυτούς που βάζουν το χρονόμετρο να δουλεύει σε κάθε προπόνηση…

wefit

Μπορείς να τρέξεις πιο γρήγορα ακόμη κι αν νομίζεις ότι δεν είσαι πλέον στο pick της φυσικής σου κατάστασης, φθάνει να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο γυμνάζεσαι και να προσθέσεις στο πρόγραμμά σου κάποιες από τις παρακάτω ασκήσεις:

  1. Ξεκίνα να κάνεις 200άρια σε ένα ρυθμό που αγγίζει το 70-80% των δυνατοτήτων σου. Κάθε γρήγορο 200άρι, θα ακολουθείται από ένα αντίστοιχα «χαλαρό» 200άρι μέχρι να συμπληρώσεις περίπου 3-4 χλμ. Στόχος είναι να αυξήσεις σταδιακά, το χρόνο που τρέχεις με μεγάλη ένταση αλλά και να «ξεκουράζεσαι» τρέχοντας.
  2. Προσπάθησε ανεβάσεις ρυθμό στη συνήθη απόσταση που τρέχεις. Αν για παράδειγμα καλύπτεις κάθε φορά 5 χλμ, προσπάθησε να αυξήσεις την ένταση του ρυθμού σου από τη μισή διαδρομή και μετά, καταλήγοντας σε ένα όσο το δυνατόν πιο γρήγορο σπριντ στο τέλος. Σιγά-σιγά θα αρχίσεις να χτίζεις ένα πιο γρήγορο ρυθμό για όλη την διαδρομή και θα συνηθίσεις το σώμα σου να ανταποκρίνεται σε τρέξιμο μεγαλύτερης έντασης.
  3. Αφού κάνεις καλό ζέσταμα, άρχισε να τρέχεις 800άρια σε υψηλή ένταση. Μετά από κάθε φορά, κινήσου σε χαλαρότερους ρυθμούς για την ίδια απόσταση. Στόχος σου θα είναι να μπορείς να επαναλαμβάνεις 4 διαδρομές αυτού του είδους σε κάθε προπόνησή σου.