7 ιδέες για μαγικά χριστουγεννα μαζί με τα παιδιά

Γιορτές στον καναπέ με μελομακάρονα και ταινίες; Κάντε την πιο αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων αξέχαστη! Δεν χρειάζονται πολυτέλειες και ακριβές προτάσεις για να περάσετε όλοι μαζί καλά. Αυτές οι ιδέες θα σας βοηθήσουν να γιορτάσετε οικογενειακώς, να αποκτήσετε αναμνήσεις και να μην τις περάσετε στο σαλόνι του σπιτιού!

wefit

1 Πηγαίνετε μία εκδρομή στη φύση

Κάντε μια εξόρμηση στη φύση για να μαζέψετε κλαδιά, κουκουνάρια κ.ά. και να τα χρησιμοποιήσετε στο στολισμό του σπιτιού. Τα ξύλα μπορούν να γίνουν πολύ ωραία μόμπιλ, τα κουκουνάρια βάψτε τα με ένα σπρέι και βάλτε τα στη φρουτιέρα. Αφήστε τη φαντασία των παιδιών να δημιουργήσει. Θα χαρείτε την εκδρομή και θα βοηθήσετε τα παιδιά να αναπτύξουν τη φαντασία τους.

2 Οργανώστε ένα παιχνίδι θησαυρού

Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά. Μια βόλτα σε ένα κοντινό άλσος ή ένας περίπατος στο βουνό αρκούν για να ανακαλύψουν καινούργια πράγματα και να βρουν που είναι κρυμμένος ο θησαυρός των πειρατών.

3 Μπείτε σε μία περιπέτεια

Οργανωθείτε και κάνετε λίγο trekking οικογενειακώς. Εφοδιάστε τα σακιδιάκια των παιδιών με τα απαραίτητα (νερό, σνακς, 1 φλις κλπ) και πάτε στο πιο κοντινό βουνό για να περπατήσετε. Αν είναι εφικτό μπορείτε να μαγειρέψετε στο ύπαιθρο μαζί, κάτι που θα μείνει αξέχαστο στα παιδιά. Αν έχετε και σκηνή μπορείτε να την στήσετε απλώς για την περιπέτεια!

4 Γλιστρίστε την πλαγιά με το έλκηθρο

Αν πάτε σε βουνό και έχει χιόνι τότε το να κάνετε έκληθρο μαζί τους θα είναι απίστευτα διασκεδαστικό! Στα plus θα κάψετε μέχρι και 300 θερμίδες σε μία ώρα ενώ τα παιδιά θα το χαρούν με την καρδιά τους.

5 Επισκεφθείτε τον Άγιο Βασίλη

Είτε στην Αθήνα, είτε τη Θεσσαλονίκη, στον Βόλο, την Πάτρα τα Χριστουγεννιάτικα events και τα χριστουγεννιάτικα χωριά θα πρωταγωνιστήσουν. Εργαστήρια παιχνιδιών, παγοδρόμια, σπιτάκια με γλυκίσματα και live εορταστική μουσική. Περπατήστε μαζί στο κέντρο της πόλης και αφήστε τα να βγάλουν μια φωτογραφία με τον Αϊ Βασίλη και να συμμετάχουν σε όλα αυτά.

6 Βάλτε τα στο νόημα της προσφοράς

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να χαρίσουν κάποια από τα παιχνίδια τους σε άλλα παιδιά που τα έχουν ανάγκη. Υπάρχουν πολλές οργανώσεις που συγκεντρώνουν παιχνίδια και ρούχα αυτές τις μέρες. Ακόμα καλύτερα να συμμετάσχουν πιο ενεργά σε μία φιλανθρωπική δράση όπως μία δεντροφύτευση, να βοηθήσουν στην προετοιμασία κάποιων φαγητών για άστεγους κλπ.

7 Ώρα για ύπνο

Διοργανώστε μια βραδιά ύπνου κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Πάρτε στρωματάκια γιόγκα και σκεπάσματα και κοιμηθείτε κάτω από τα φωτάκια όλοι μαζί, διαβάζοντας τα αγαπημένα σας παραμύθια.