Χτίσε τέλειο σώμα μέχρι τον Μάϊο με 7 αθλήματα!

Χτίσε τέλειο σώμα μέχρι τον Μάϊο με 7 αθλήματα!

Κολύμβηση

wefit

Η κολύμβηση είναι ένα από τα τοπ αθλήματα για άντρες που θέλουν να φτιάξουν σώμα. Η αλήθεια είναι πως είναι ιδιαίτερα απαιτητικό άθλημα, ενώ δεν θα δείτε πολύ γρήγορα τις αλλαγές ως προς το κάψιμο λίπους. Στα μεγάλα υπέρ είναι η μηδαμινή καταπόνηση για τις αρθρώσεις και τους τένοντες, ενώ με μια σωστή διατροφή θα δείτε και πολύ καλή μυική  ανάπτυξη ιδιαίτερα σε δικέφαλους-τρικέφαλους.

Τρέξιμο

Το τρέξιμο είναι πάντα στις τοπ προτιμήσεις των ασκούμενων για να φτιάξουν κορμί έτοιμο για την παραλία, αλλά και για να αυξήσουν τις καύσεις τους. Για τους περισσότερους το τρέξιμο είναι ψυχανάλυση, δωρεάν άθληση και μέθοδος αδυνατίσματος! Με παρέα ή χωρίς, με μουσική ή χωρίς και με το αγαπημένο σας κατοικίδιο. Μοναδικό αρνητικό στοιχείο ότι υπάρχει καταπόνηση στις αρθρώσεις ανάλογα το τερέν. Μην βγείτε για τρέξιμο χωρίς τα κατάλληλα παπούτσια. Είναι το Α και το Ω του δρομέα χωρίς τραυματισμούς!

Kick Boxing

Όποιο άθλημα και να βγει το Kick Boxing παραμένει πάντα στην 5άδα των πιο δημοφιλών αθλημάτων με τις περισσότερες κάυσεις ακόμα και αν είστε αρχάριος. Ασφαλές άθλημα καθώς φοράτε μασέλα, μπαντάζ, γάντια, περικνημήδες. Συνηθισμένοι τραυματισμοί είναι  στους καρπούς όταν δεν είναι λυγισμένοι και στους αντίχειρες, όταν κάνετε ασκήσεις χωρίς γάντια. Μεγάλες αλλαγές στο σώμα σας θα δείτε από τον δεύτερο μήνα και γενικά θα δυσκολευτείτε να σταματήσετε το συγκεκριμένο μαχητικό σπορ, επειδή είναι πολύ καλό ως γυμναστική.  

Τέννις

Πάνω από το kick boxing στις κάυσεις, αλλά σε πιο προχωρημένο επίπεδο αθλητή. Απαιτητικό σωματικά άθλημα που θέλει πολύ προσοχή όσο αφορά τις επικονδυλίτιδες (tennis elbow) και τους χιαστούς. Με καλή προθέρμανση και ένα καλό στρέτσινγκ μετά, δεν θα έπρεπε να φοβάστε. Ως αρχάριοι μην φανταστείτε πολύ τρέξιμο και καύσεις, αργότερα θα το λατρέψετε.

Τρίαθλο

Ο βασιλιάς των αθλημάτων σε καύσεις, ενώ γυμνάζετε όλες τις μυικές ομάδες. Απαιτητικό σε τεχνική, καθώς μιλάμε για τρία διαφορετικά αθλήματα (Τρέξιμο, Ποδηλασία, Κολύμβηση), τα οποία πρέπει να γνωρίζετε σε ικανοποιητικό βαθμό ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς. Καλύτερα να ξεκινήσετε από κάποια ομάδα με δικό της προπονητή για να κρατήσετε το κόστος χαμηλά. Θα δείτε γρήγορες αλλαγές στην εμφάνισή σας, ενώ το cross training θα σας γυμνάσει από την κορυφή μέχρι τα νύχια! Θα έχετε πλεονέκτημα, αν έχετε κάποιες ώρες προπόνησης, έστω σε ένα από τα αθλήματα που συγκροτούν την «αγία τριάδα» του fitness.

Surfing

Στην Ελλάδα κάθε καιρός είναι καλός για surfing και wind surfing. Οπότε αν ξεκινήσετε τώρα, μέχρι τον Μάϊο θα είστε το ιδανικό παράδειγμα κοιλιακών σε μάθημα ανατομίας. Αρκεί πάντα να μην επαναπαυθείτε και δεν συμπληρώσετε την προσπάθειά σας με μια μετρημένη αλλά όχι υπερβολική διατροφή. Όλοι οι surfers έχουν πολύ δυνατό κορμό, δυνατά χέρια και πόδια ενώ θα λατρέψετε τους κοιλιακούς σας. Πρέπει όμως να γνωρίζετε καλό μπάνιο και να μην εξαντλήστε στην θάλασσα πριν αποφασίσετε να βγείτε. Γιατί ένα μικρό ρευματάκι μπορεί άνετα να σας στείλει για μια βόλτα στις Κυκλάδες...

Ποδήλατο

Το ποδήλατο είναι μια πολύ καλή άσκηση για όλο το σώμα. Καλό είναι να μην έχετε ευαίσθητα γόνατα και όλα γίνονται. Με την ποδηλασία θα κάνετε πολύ γερό κορμό και μέση, κοιλιακούς, ενώ τα πόδια και τα οπίσθιά σας θα είναι για διαφήμιση εσωρούχων! Καλό θα είναι να έχετε μια καλή ιδέα πριν καταπιαστείτε με την ποδηλασία, ώστε μην πέσετε με την πρώτη σαν το σακί και τελειώσει η γυμναστική σας εκεί... Προσοχή όταν κάνετε ποδήλατο στον δρόμο, προσοχή στον Κ.Ο.Κ. και καλό δρόμο!