Κάνε rafting και βρες το ταίρι σου!

Κάνε rafting και βρες το ταίρι σου!

Θα κάψεις 300 θερμίδες την ώρα, θα το διασκεδάσεις και μάθε κι αυτό: θα είσαι πιο ελκυστικός στο άλλο φύλο. Ετοιμάσου να σε πάρει το ποτάμι!

wefit

Από τότε που ο αντιστράτηγος John Fremont το 1842 χρησιμοποιήσε τις πρώτες βάρκες για rafting έχει περάσει σχεδόν ενάμιση αιώνας. Το rafting εξελίχθηκε, αναπτύχθηκε και σου προσφέρει την πιο ωραία υδάτινη περιπέτεια που ανεβάζει την αδρεναλίνη σου στα ύψη.

Γιατί να το κάνεις;
Αν το σκέφτεσαι εκτός από το ότι θα αναπτύξεις το ομαδικό σου πνεύμα, θα σου χαρίσει ψυχική ευεξία από την επαφή σου με τη φύση και θα ανανεωθείς υπάρχουν κι αυτά:
1 Θα γίνεις πιο ελκυστικός στο άλλο φύλο: Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 47% των γυναικών το ψήφισαν ως το πιο ελκυστικό σπορ και βρήκαν ελκυστικούς τους άντρες οι οποίοι το έκαναν. Η αδρεναλίνη των ορμητικών νερών, συνδυασμένη με το υγρό στοιχείο δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ… φερορμονών στις γυναίκες.
2 Θα το διασκεδάσεις με την καρδιά σου: Πόσο καιρό έχεις να φωνάξεις «Γιούχουυυυ!!»; H κατάβαση του ποταμού με τη βάρκα είναι πραγματικά μία πολύ διασκεδαστική εμπειρία.
3 Θα κάψεις θερμίδες: Επειδή η δραστηριότητα αυτή έχει πολλές φυσικές προκλήσεις θα κάψεις μέχρι και 300 θερμίδες χωρίς να το καταλάβεις. Για να αντιμετωπίσεις τη ροή των νερών θα αυξήσεις τη δύναμη και την αντοχή σου, θα γυμνάσεις χέρια, ώμους και πλάτη. Επειδή φορτίζει τις αρθρώσεις, δεν είναι κατάλληλο εάν υποφέρεις από μυοσκελετικά προβλήματα.

Ράφτινγκ, η πρώτη σου φορά;

Τότε τα πράγματα έχουν εξής (απαραίτητα με αυτή τη σειρά): Αντηλιακό, στολή, σωσίβιο, κράνος, αδιάβροχη κάλυψη πραγμάτων, υπακοή στον εκπαιδευτή, κεφάλι ψηλά, κοψίδια μετά! Στο rafting το πλήρωμα της βάρκας αποτελείται από 6 έως 12 κωπηλάτες όπου κάθε βάρκα την κατευθύνει επαγγελματίας οδηγός ποταμού. Μαζί σου θα πρέπει να έχεις μαγιό, ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, μπλουζάκι και πετσέτα. Συνήθως οι εταιρείες που διοργανώνουν εκδρομές και rafting σας παρέχουν ολόσωμη στολή και κάλτσες από νεοπρέν, σωσίβιο, αντιανεμικό, κράνος και φυσικά το κουπί.

Πόσο δύσκολο είναι;

Το rafting δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση και μυϊκή δύναμη. Υπάρχουν διάφορα επίπεδα δυσκολίας σε μια κλίμακα από το ένα μέχρι το έξι. Διαδρομές μέχρι και τρίτου βαθμού δυσκολίας είναι ιδανικές για αρχάριους αρκεί να γνωρίζει κολύμβηση και να συνεργάζεται, ενώ για διαδρομές με βαθμό δυσκολίας πάνω από τρία απαιτείται φυσική κατάσταση και εμπειρία.

Στα καλύτερα να πας

Τα καλύτερα ποτάμια για rafting με βαθμό δυσκολίας 1 – 2, όπου ο βαθμός δυσκολίας μιας διαδρομής εξαρτάται από την μορφολογία του ποταμού, τον αριθμό των περασμάτων και την δυσκολία προσπέλασης τους, είναι:

Νέστος

Βοϊδομάτης

Αχέροντας

Πηνειός

Λάδωνας