Fitness

Κάνε το στήθος σου πέτρα με 3 ασκήσεις

Εσύ μπορεί να πασχίζεις να κάνεις 6-pack αλλά μάθε ότι οι γυναίκες το πρώτο πράγμα που κοιτάζουν σε έναν άνδρα είναι το στήθος του γιατί – κακά τα ψέματα – πάνω σε αυτό θα ακουμπήσουν όταν τις αγκαλιάσεις, άσε που ένα γυμνασμένο στήθος δείχνει τον θώρακά σου πιο ανοιχτό, έτοιμο για όλα. Κάνε το στήθος σου πέτρα, φτιάξε και «σκάψε» τον θώρακά σου με 3 βασικές ασκήσεις.

1 Κάμψεις

Από τις πιο σημαντικές αλλά και βασικές ασκήσεις για το στήθος, οι κάμψεις ενεργοποιούν τους σταθεροποιητικούς μυς σε όλο το σώμα και σε αναγκάζουν να δουλέψεις πιο σκληρά.

Πώς την κάνεις: Το άνοιγμα των χεριών πρέπει να είναι στο ύψος των ώμων. Φρόντισε να εκτελείς τις κάμψεις πολύ γρήγορα αλλά πρόσεχε να μην κλείσεις πολύ τα χέρια σου γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να εστιάσεις στους τρικέφαλους.

2 Πιέσεις στήθους σε οριζόντιο πάγκο

Είναι η καλύτερη άσκηση για το στήθος αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην τεχνική.

Πώς την κάνεις: Πρόσεξε πολύ το άνοιγμα των χεριών σου. Πρέπει να είναι σε ορθή γωνία όταν κατεβάζεις την μπάρα διαφορετικά αντί να σκάψεις το στήθος θα γυμνάσεις ώμους και τρικέφαλους και θα γίνεις τρίγωνος. Βάλε την μπάρα στο κατάλληλο ύψος ώστε να μην κινδυνεύει να σου πέσει όταν την σηκώνεις. Εκτέλεσε αργά και σταθερά σε όλο το εύρος της κίνησης. Κατά το κατέβασμα ακούμπησε την μπάρα στο κάτω μέρος του στήθους ενώ κατά το ανέβασμα, σταμάτα λίγο πριν τεντώσουν τα χέρια σου. Εκπνοή στο ανέβασμα, εισπνοή στο κατέβασμα.

3 Χιαστί εκτάσεις στην τροχαλία (crossovers)

Ή τροχαλία γενικά γυμνάζει το κάτω μέρος των θωρακικών. Εάν κάνεις τροχαλία στη χαμηλή θέση δίνεις έμφαση στο άνω μέρος των κοιλιακών και τους τρικέφαλους. Εάν κάνεις σε ψηλή θέση απομονώνεις τους μυς του θώρακα, κυρίως αν κάνεις crossovers. Η άσκηση αυτή θα πρέπει να εκτελείται κατά το τέλος της προπόνησης στήθους.

Πώς την κάνεις: Ξεκίνα από ψηλή θέση. Εδώ δεν εμπλέκονται σταθεροποιητικοί μύες οπότε βάλε πίεση εκτελώντας αργά. Ρύθμισε τις λαβές στο ψηλότερο δυνατό σημείο. Κάνε ένα βήμα μπροστά και βεβαίωσου πως κατά την έκταση, οι αγκώνες σου είναι ελαφρώς λυγισμένοι. Με το στήθος προτεταμένο και το κεφάλι ψηλά, φέρε τα χέρια σου μπροστά χιαστί νιώθωντας σφίξιμο στη μέση του θωρακικού.

Δες εδώ μία 15λεπτή προπόνηση για στήθος από τον Jim Stoppani.