Νέο iOS 8 με apps για υγεία και fitness!

Νέο iOS 8 με apps για υγεία και fitness!

Mεταξύ των νέων χαρακτηριστικών του λειτουργικού iOS 8 της Apple είναι και δύο εφαρμογές, οι οποίες είναι έτσι σχεδιασμένες για να μπορεί να αξιοποιεί ο ίδιος ο χρήστης τα δεδομένα της υγείας και της φυσικής του κατάστασης.

wefit

Η Apple θα κυκλοφορήσει το iOS 8 μέσα στο Φθινόπωρο και στόχος της είναι μεταξύ άλλων να προσφέρει με το νέο app «Υγεία», έναν εύχρηστο πίνακα εργαλείων με όλες τις πληροφορίες σχετικά με την υγεία και τη φυσική σου κατάσταση. Επίσης, η αμερικανική εταιρεία σε συνεργασία με την Μayo Clinic, δημιούργησε ένα νέο εργαλείο για τους προγραμματιστές, το HealthKit, το οποίο επιτρέπει σε όλες τις εφαρμογές υγείας και φυσικής κατάστασης να συνεργάζονται μεταξύ τους και να λειτουργούν καλύτερα για σένα.

Όλα τα στοιχεία στην οθόνη σου

Παλμοί καρδιάς, θερμίδες, ζάχαρο, χοληστερίνη είναι μερικά από τα στοιχεία που θα μπορείς να συλλέγεις με τη βοήθεια της νέας εφαρμογής. Η Apple υπόσχεται ότι με ένα κλικ θα μπορείς να έχεις μια καθαρή και συνολική εικόνα της υγείας σου, έτσι ώστε να μπορείς π.χ. να δημιουργήσεις μια κάρτα έκτακτης ανάγκης με σημαντικές πληροφορίες για την κατάστασή σου - με την ομάδα αίματος ή τις αλλεργίες που τυχόν έχεις -  και η οποία θα είναι διαθέσιμη από την Οθόνη Κλειδώματος.

Με το HealthKit, οι προγραμματιστές μπορούν να κάνουν τα app τους ακόμα πιο χρήσιμα, δίνοντας και σε αυτά πρόσβαση στα δεδομένα της υγείας σου που έχεις επιλέξει εσύ. Για παράδειγμα, μπορείς να μοιραστείς οnline τα δεδομένα της πίεσής σου με το γιατρό σου ή ακόμη, μπορείς να επιτρέψεις στο app διατροφής να ενημερώσει τα apps φυσικής κατάστασης για τις θερμίδες που καταναλώνεις κάθε μέρα.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη, που δείχνει ότι η τεχνολογία έρχεται για να αξιοποιήσει στο έπακρο την τεχνολογία των φορητών συσκευών όπως τα smartphones, τα tablets αλλά των laptop, σε μια προσπάθεια να εξατομικεύσουν τη χρήση τους σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, όπως είναι η υγεία μας.

Όσο για εμάς εδώ στην ομάδα του WeFit περιμένουμε με ανυπομονησία το νέο λειτουργικό για να το δοκιμάσουμε και να δημοσιεύσουμε ένα πλήρες review. Με τα μόνο ερωτηματικά να αποτελούν η ασφάλεια των πληροφοριών και η τήρηση του ιατρικού απορρήτου των ασθενών ή χρηστών, θα είναι σίγουρα ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ.