Εργασία και (γυμναστήριο) χαρά!

Εργασία και (γυμναστήριο) χαρά!

Γιορτές, δουλειές, ψώνια και ο όγκος δουλειάς έχει ανέβει κατακόρυφα. Όταν λοιπόν ο χρόνος μας πιέζει χρειάζεται σύστημα, το οποίο να κάνει τη διαφορά! Πως να ετοιμαστείς για την δουλειά, ώστε στο μεσημεριανό διάλειμμα (15:00-17:00) ή αμέσως μόλις σχολάσεις να φύγεις για το γυμναστήριο.

wefit

Τι να φορέσω;

 Για πιο γρήγορα, τα ρούχα της δουλειάς μπορεί να είναι είτε φόρεμα, είτε μονοκόμματο ή να μπορεί να βγει γρήγορα. Αν δε η δουλειά σου δεν έχει αυτοπρόσωπη σχέση με πελάτες ή προμηθευτές (π.χ. τηλεφωνικές πωλήσεις ή σε αποθήκη), μπορείς να φοράς την φόρμα και τα αθλητικά σου από πριν. Αν είσαι γυναίκα και το επιτρέπει η δουλειά σου, μια εύκολη λύση είναι κολάν με μποτάκια, τα οποία βγαίνουν εύκολα και βάζεις τα αθλητικά σου. Φρόντισε να φοράς αθλητικές κάλτσες και αθλητικό σουτιέν από πριν. Αν είσαι άντρας και στο επιτρέπει η εργασία σου μπορείς να φοράς φόρμα από πριν, αν όχι κυκλοφορούν πολλά μαύρα αθλητικά παπούτσια τα οποία μπορούν να φορεθούν με την ίδια άνεση στην δουλειά όσο και στο γυμναστήριο και να αλλάξεις μόνο την φόρμα και να είσαι έτοιμος.

Μαλλιά

 Αν είσαι άντρας φρόντισε τις ημέρες που θα πας γυμναστήριο να μην έχεις βάλει ζελέ ή κερί στα μαλλιά, ενώ αν είσαι γυναίκα και εσύ μπορείς να αποφύγεις την λακ ή τα υπόλοιπα βοηθήματα που με τον ιδρώτα θα σε ενοχλήσουν.

Για τις γυναίκες η αλογοουρά μπορεί να φανεί σωτήρια, ενώ για άτομα και των δύο φίλων τα headbands μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμα και πρακτικά, κρατώντας τα μαλλιά και τον ιδρώτα μακριά από το πρόσωπό σου. Οι φίλες μας έχουν πολλές επιλογές ακόμα, από γαλλική κοτσίδα, έως κότσο ψηλά στο κεφάλι ή παιχνιδιάρικη αλογουρά με πολλά δεσίματα με ελαστικά πολύχρωμα λαστιχάκια. Sky is the limit!

Αποδυτήρια

Αν η άσκηση στην οποία επιδοθήκατε περιλαμβάνει stretching (οι περισσότερες), πηγαίνε στα αποδυτήρια και ξεκίνησε εκεί. Μετά μπες κατευθείαν στο ντους και φύγε σαν μετεωρίτης πίσω για την δουλειά ή για φαγητό και μετά στη δουλειά γρήγορα σαν μετεωρίτης!

Η συμβουλή: Για τις κοκκινίλες μετά το γυμναστήριο, αν αποκτάς αυτό το κόκκινο χρωματάκι στα μάγουλα μετά την άσκηση και παραμένει για αρκετές ώρες, βάλε σε ένα μπουκαλάκι με σπρέυ, λίγο πράσινο τσάι που το έχεις φτάξει ώρα πριν και το έχεις αφήσει να κρυώσει. Ψέκασε πριν και μετά το ντούς και απόλαυσε τις ευεργετικές ιδιότητες του καταπραϊντικού πράσινου τσαγιού.

Σπάζοντας τον χρόνο εργασίας με γυμναστική ή γυμναστήριο (εφόσον είναι δυνατόν) αυτός γίνεται πιο ευχάριστος, ενώ όπως έχουμε ξαναπεί σε καμία περίπτωση δεν θα νιώσεις νύστα ή κούραση. Αντίθετα θα νιώσεις την όμορφη και δημιουργική υπερένταση και ενέργεια μετά την άσκηση.