Γκολφόσφαιρο για να τρελαθούμε εντελώς!

Γκολφόσφαιρο για να τρελαθούμε εντελώς!

Footgolf ο διάδοχος του Γκολφ

wefit

Το γκολφ είναι ένα άθλημα υποτιμημένο στην Ελλάδα. Λόγω του ακριβού εξοπλισμού και των μαθημάτων, λόγω ακόμα των ελάχιστων γηπέδων, θεωρήθηκε παιχνίδι της ελίτ ή των γιάπις. Κακώς γιατί τα αθλήματα δεν θα έπρεπε να έχουν ταμπέλες.

Μόνο πέρισυ 400.000 γκόλφερς εγκατέλειψαν το άθλημα παγκοσμίως. Στην Αμερική έχουν αλλάξει προσανατολισμό ή έχουν μοιράσει τα γήπεδα μεταξύ γκολφ και footgolf σε 230 γήπεδα, ενώ το άθλημα έχει πάει στον Καναδά, στο Μεξικό και το Πουέρτο Ρίκο. Μήπως ήρθε ο καιρός για αλλαγή;

Αυτή την αλλαγή ήρθε να φέρει το Footgolf! Ο μόνος εξοπλισμός που χρειάζεται είναι παπούτσια σάλας και μια μπάλα ποδοσφαίρου Νο5. Οι ποδογκόλφερς φοράνε ακόμα ποδοσφαιρική κάλτσα και πόλο (για λόγους αρχής), αλλά ας μην το παρακάνουμε. Το άθλημα κινείται στην λογική του γκολφ, δηλαδή μια τρύπα έχει μέσο αριθμό προσπαθειών τις τρεις προσπάθειες, αν βάλεις την μπάλα με την δεύτερη προσπάθεια, βαθμολογείσαι με -1. Αν τα καταφέρεις με την πέμπτη, βαθμολογείσαι +2. Νικητή είναι αυτός που είναι περισσότερο μείον ή πιο κοντά στο μηδέν.

Εμείς προσωπικά πιστεύουμε πως έχει μέλλον, με την λογική ότι οι ποδοσφαιρόφιλοι είναι πολλοί και από αυτούς ένα 10% έπαιζαν κάποτε ποδόσφαιρο τουλάχιστον ερασιτεχνικά. Πολλοί από αυτούς έχουν και τον απαιτούμενο στόχο για να δοκιμάσουν ένα τέτοιο άθλημα, ενώ δεκάδες φορές έχουμε δει ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα να εξασκούνται στην ακρίβεια του σουτ. Στα αρνητικά ότι αν πετύχεις κατηφόρα (που δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τα μπαλάκια του γκολφ), ακόμα και με μικρή κλίση, θα τρέχεις να κυνηγάς.

Το κέρδος και η μεγάλη διαφορά είναι ότι footgolf μπορούν να παίξουν όλοι (αν και έχει ιδιαίτερο «γκελ» στις νεαρές ηλικίες), πράγμα που μπορεί να φέρει κοινό και στα παρακμάζοντα γήπεδα του γκολφ.

Μπορείτε να δείτε και το περσινό ματς Footgolf της Real Madrid αν και στην συνείδησή μας, ο εύκολα παγκόσμιος πρωταθλητής είναι ο Remi Galliard και δεν πρέπει να του επιτραπεί ποτέ η είσοδος σε γήπεδο Footgolf.