Πρoσέλαβες personal trainer; Μην τον αφήσεις να σε πείσει για αυτά!

Πρoσέλαβες personal trainer; Μην τον αφήσεις να σε πείσει για αυτά!

Οι personal trainers χωρίς έγκυρο δίπλωμα και εμπειρία μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία σου. Αν θέλεις απλώς να κάψεις λίπος και να αποκτήσεις καλή φυσική κατάσταση δες πώς να προστατευτείς από έναν κακό επαγγελματία.

wefit

 

Μην τον αφήσεις να σε πείσει:

 

1 Να κρατάς τα γόνατά σου πίσω από τα δάχτυλα των ποδιών όταν κάνεις καθίσματα

Δεν κρατάς τα γόνατα πίσω από τα δάχτυλα όταν σκύβεις να πιάσεις τη μπουγάδα, γιατί λοιπόν να πιεστείς στο γυμναστήριο; Όταν γυμνάζεσαι μόνη σου, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το κέντρο βάρους σου. Με ένα γυμναστή να σε παρακολουθεί –και να φροντίζει ότι δε σκύβεις πολύ μπροστά, καταπονώντας τα γόνατα- δεν υπάρχει πρόβλημα να χαμηλώσεις όσο μπορείς και, άρα, να αφήσεις τα γόνατα να βγουν λίγο έξω από τα δάχτυλα των ποδιών.

2 Να κάθεσαι σε μηχάνημα με βάρη

Ούτε καθιστές πιέσεις στήθους, ούτε καθιστές εκτάσεις ποδιών, ούτε μία άσκηση καθιστή! Για να κάψεις το μέγιστο αριθμό θερμίδων και να προστατεύσεις το σώμα σου από τους τραυματισμούς, πρέπει να στέκεσαι όρθια, χρησιμοποιώντας τον κορμό και ασκώντας πολλούς μυς ταυτόχρονα.

3 Να κάνεις άνω από 15-20 επαναλήψεις για μια άσκηση κοιλιακών

Αν μπορείς να κάνεις τόσες, είναι καιρός να προσθέσεις βάρος (να κρατήσεις βαράκι στο στήθος) ή να αλλάξεις κάπως την άσκηση (π.χ. κοιλιακοί πάνω σε μπάλα γυμναστικής).

4 Να κάνεις μία μέρα το στήθος, μία μέρα την πλάτη, μία μέρα τους δικέφαλους ή άλλο συγκεκριμένο μέρος του σώματος

Μια προπόνηση για όλο το σώμα που γυμνάζει τους μυς με διάφορους τρόπους είναι πιο αποτελεσματική για την επίτευξη ενός λεπτού σώματος. Δεν είσαι bodybuilder – είσαι μια γυναίκα που θέλει να έχει καλή φυσική κατάσταση.

5 Να κάνεις πάνω από τρεις μέρες τη βδομάδα αεροβική

Τριάντα λεπτά τρεις φορές τη βδομάδα αρκούν για απώλεια βάρους (εφόσον ακολουθείς ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής) και βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος. Οτιδήποτε παραπάνω καταπονεί υπερβολικά τις ευαίσθητες αρθρώσεις σου. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει αν προπονείσαι για αγώνα ή κάποιο άθλημα που θέλει αντοχή.