Οι πιο ασυνήθιστοι και τρελοί αγώνες δρόμου!

Οι πιο ασυνήθιστοι και τρελοί αγώνες δρόμου!

Υπάρχουν πολλοί τρελοί και ασυνήθιστοι αγώνες δρόμου, εμείς θα σας παρούσιάσουμε τους πιο αξιοπερίεργους από αυτούς.

wefit

Στο Llanwrtyd της Ουαλίας, λαμβάνει χώρα ο Man versus Horse Marathon. Από το 1980 άνθρωποι και άλογα ανταγωνίζονται σε 42 χιλιόμετρα στο σκληρό τεραίν της Ουαλικής υπαίθρου. Περιέργως οι άνθρωποι έχουν κερδίσει δύο φορές  με τον Huw Lobb το 2004 και τον Florien Holtinger το 2007. Φέτος είχαμε και την πρώτη γυναίκα νικήτρια, την Chrissie Wellington, που «έριξε» στο άλογο και την αμαζόνα του 31 ολόκληρα λεπτά! 

Σε πολλές διαφορετικές πόλεις της Βρετανίας λαμβάνει χώρα ο διαγωνισμός Cooper's Hill Cheese-Rolling and Wake με στόχο το ποιός θα φτάσει πρώτος τους πρόποδες του λόφου, με το τυρί μάρκας ντάμπλ-Γκλούστερ να μετράει μόνο νίκες, φυσικά με την βοήθεια της βαρύτητας.

Στις παρυφές του Mont Blanc κατά την διάρκεια της μεγαλύτερης μέρας του χρόνου στις 21 Ιουνίου του 2014, δύο ομάδες αθλητών δρόμου αντοχής, έτρεξαν 152 χιλιόμετρα γύρω από το Λευκό Όρος στην Γαλλία. Το περίεργο είναι ότι ο αντίπαλός τους ήταν ο ήλιος για το Outrun The Sun! Ξεκινώντας με το ξημέρωμα, η πρώτη ομάδα «κέρδισε» τον ήλιο κατά 37 λεπτά, ενώ η δεύτερη τερμάτισε 33 δευτερόλεπτα μετά την δύση του Ηλίου. Ήλιος - άνθρωποι, 1-1! 

Στο Πάρκο Πένιπακ της Φιλαδέλφια στην Αμερική, έχουν έναν πρωτότυπο αγώνα: την 12ωρη πρόκληση του Αδέξιου Κούκου (δεν άντεξα να μην μεταφράσω το Sloppy Cuckoo 12 hour challenge)! Σε μπουκώνουν στα σάντουιτς με τυρί και κρέας (all you can eat) και μετά σε βάζουν να τρέξεις για 12 ώρες από τις 07:30 το πρωί μέχρι τις 19:30. Οι νικητές κερδίζουν από ένα ρολόι κούκου, οι συμμετέχοντες από μία ξύλινη σφυρίχτρα που κάνει ήχο κούκου, ενώ όσοι συμπληρώσουν 42 χλμ. που αντιστοιχούν σε Μαραθώνιο κερδίζουν ένα μηχανισμό πρόγνωσης καιρού με ένα έντερο που μετράει την υγρασία!

Θα κλείσουμε τις τρελές κούρσες, με τον αγώνα ποδηλασίας Dead Baby Downhill στο Σιάτλ. Ο αγώνας πήρε το όνομά του από το όνομα του ποδηλατάδικου που άρχισε τον -τότε παράνομο- διαγωνισμό. Οι κανόνες είναι επιπέδου ΜΜΑ: απαγορεύεται να δαγκώσεις ή να βγάλεις το μάτι του αντιπάλου. Τι μένει; Εκατοντάδες μεθυσμένοι ή υπό την επήρρεια αποιασδήποτε ουσίας ποδηλάτες, που διαλέγουν την διαδρομή τους επί τόπου, για φέτος που ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Σιάτλ η αστυνομία έκλεινε δρόμους κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με αυτοσχέδια ποδήλατα ή κανονικά. Το πάρτυ που ακολουθεί, κάνει προφανώς τα ρωμαϊκά όργια να θυμίζουν σχολική εκδρομή 3ης Δημοτικού.