Συμβουλές για την αγορά διαδρόμου γυμναστικής

Συμβουλές για την αγορά διαδρόμου γυμναστικής

Θέλετε να αγοράσετε διάδρομο γυμναστικής αλλά δεν είστε σίγουροι τι δυνατότητες πρέπει να περιλαμβάνει; Εμείς θα σας αναφέρουμε ποιά χαρακτηριστικά θα έπρεπε να σας ενδιαφέρουν, αφήνοντας σε σας το μπάτζετ.

wefit

Κατ' αρχάς να έχετε υπ' όψιν σας πως ένας διάδρομος που θα αγοραστεί με μοναδικό γνώμονα τα χρήματα, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι τόσο καλός ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει, δύο ή τρία διαφορετικά άτομα στην οικογένεια. Εκτός και αν ανήκετε στην ίδια κατηγορία κιλών (συν πλην 15 κιλά) και θέλετε τις ίδιες χρήσεις.

Όσο πιο φαρδύς, τόσο το καλύτερο για εσάς, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα σταθερός και να μην νιώθετε το τράνταγμα, καλό θα είναι να διαθέτει εύχρηστες χειρολαβές για ώρα ανάγκης και τέλος το πάτημα πρέπει να είναι αντικραδασμικό. Δηλαδή να μην είναι σκληρό σαν να τρέχετε σε γρανίτη, αλλά ούτε και πολύ μαλακό γιατί φθείρεται εύκολα, ενώ μπορεί να σας προκαλέσει τραυματισμούς στα γόνατα.

Ηλεκτρονικά καλούδια

Ο κινητήρας του διαδρόμου σας πρέπει να είναι 2 ίππων συνεχούς λειτουργίας (μην ξεγελαστείτε από την ανώτερη ιπποδύναμη, max ΗΡ) έως 2,5 ίππων για να μην ξεφύγετε στο οικονομικό. Προτιμήστε συνεχούς ρεύματος (DC), οι οποίοι κάνουν λιγότερο θόρυβο. Σας συμφέρει να έχει προγράμματα τύπου cardio, interval (διαλλειμματικά προγράμματα), κλίσεις, να έχει εύχρηστη κονσόλα, κουμπιά quick start, οπότε με ένα πάτημα να ξεκινάτε γρήγορα το πρόγραμμά σας και 100% θα θέλετε να έχει custom I.D., ώστε να κρατάει μνήμη διαφορετικών χρηστών και το ιστορικό σας. Γενικά όμως τα πολλά έξτρα προγράμματα έχουν την τάση να κοστίζουν και έξτρα λεφτά, επομένως ιεραρχήστε σοφά ποιά από αυτά χρειάζεστε.

Για να μην βαρεθείτε, θεωρείται ατού να έχει ο διάδρομος γυμναστικής μια βάση για τάμπλετ, ώστε να έχετε κάτι να βλέπετε. Εναλλακτικά τοποθετήστε τον διάδρομο στο δωμάτιο που βλέπει στις όμορφες γειτόνισσες/ στους όμορφους γείτονες σας για να περνάει κάπως ή ώρα. Αλλιώς η μουσική μπορεί να είναι καλή παρέα, αλλά αν πέσετε σε ραδιοσταθμό με λίστα και ακούτε τα ίδια τραγούδια καθημερινά, πράγμα που δεν θα αντέξετε. Στην τηλεόραση πάλι επειδή μπορεί να εκνευριστείτε, προτιμήστε μουσικά κανάλια ή «ελαφρές» εκπομπές. 

Κάντε μια έρευνα αγοράς με τα χαρακτηριστικά που σας ενδιαφέρουν και μην διστάσετε να πάρετε κάποιο παλαιότερο μοντέλο, που λόγω της έλευσης του αντικαταστάτη του, πωλείται σε καλύτερη τιμή. Προσοχή Καλό θα είναι να έχει 2 ή 3 χρόνια εγγύηση στα μέρη του και τουλάχιστον ένα χρόνο εγγύηση στο μοτέρ. Μην διστάσετε να έχετε τα αθλητικά μαζί σας και να δοκιμάσετε τον διάδρομο. Στις κλίσεις, την ταχύτητα και το πάτημα θα καταλάβετε διαφορά από μοντέλο σε μοντέλο.