5 τρόποι να γλιτώσεις λεπτά στο γυμναστήριο!

5 τρόποι να γλιτώσεις λεπτά στο γυμναστήριο!

Νομίζεις ότι είσαι πολύ απασχολημένος για να γυμναστείς; Σου δείχνουμε το δρόμο για να βρεις χρόνο και να κάνεις μια πιο γρήγορη προπόνηση, με καλύτερα αποτελέσματα.

wefit

Κάνε ζέσταμα στη διαδρομή
Γλιτώνεις: 5 - 10 λεπτά
Το ζέσταμα μόλις πας στο γυμναστήριο τρώει πάντα ώρα από το χρόνο άσκησής σου. Ξέχνα, λοιπόν, το αυτοκίνητο και πήγαινε εκεί περπατώντας, τρέχοντας ή με το ποδήλατο. Αύξησε σταδιακά το ρυθμό σου στη διαδρομή, ώστε όταν φτάσεις να είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις την άσκηση έχοντας ήδη αρχίσει να ιδρώνεις. Αν συνήθως πηγαίνεις στο γυμναστήριο μετά τη δουλειά, βάλε τα αθλητικά σου μόλις σχολάσεις, βάλε τα πράγματά σου σε ένα ελαφρύ σακίδιο πλάτης και πήγαινε τρέχοντας ή περπατώντας μέχρι εκεί.

Άσε τα πολλά μηχανήματα
Γλιτώνεις: 10 λεπτά
Είτε το πιστεύεις είτε όχι, αν κάνεις διαλειμματική άσκηση θα μειώσεις στο μισό τα 20 λεπτά που αφιερώνεις στα μηχανήματα αεροβικής και πάλι να κάψεις περισσότερες θερμίδες και λίπος. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κάνουν εναλλαγές με οχτώ δευτερόλεπτα σε μέγιστη προσπάθεια (σπριντ στο διάδρομο ή το ποδήλατο) και 12 δευτερόλεπτα μέτριας έντασης για 20 λεπτά έχασαν σχεδόν την τριπλάσια ποσότητα λίπους από όσους ασκούνταν σε σταθερό ρυθμό για 40 λεπτά. Το καλό είναι ότι μπορείς να εφαρμόσεις αυτή τη μέθοδο σε κάθε είδος αεροβικής. Τέλειο!

Μείνε στο ένα σετ
Γλιτώνεις: 10 λεπτά
Η άσκηση με αντιστάσεις τρεις φορές τη βδομάδα παράγει το ίδιο αποτέλεσμα σμίλευσης είτε κάνεις ένα σετ είτε περισσότερα. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιείς το σωστό βάρος ώστε να κουράζεις τους μυς και να δυσκολεύεσαι να ολοκληρώσεις το σετ. Θα προσαρμοστείς κάποια στιγμή, οπότε αν κάνεις 15 επαναλήψεις από κάθε άσκηση με ευκολία, είναι καιρός να αυξήσεις το βάρος.

Προγραμμάτισε
Γλιτώνεις: 3 λεπτά
Μάθε το γυμναστήριό σου – μόλις εξοικειωθείς με το χώρο, μπορείς να σχεδιάσεις μια λογική και γρήγορη διαδρομή μεταξύ των μηχανημάτων. Και πήγαινε καλύτερα στο χώρο με τα ελεύθερα βάρη αντί για τα μηχανήματα, καθώς έτσι είναι λιγότερο πιθανό να περιμένεις κάποιον να τελειώσει πριν συνεχίσεις. Για παράδειγμα, αντικατάστησε το μηχάνημα πιέσεων στήθους με κάμψεις σε μπάλα Bosu και το μηχάνημα κοιλιακών με μία ιατρική μπάλα στο πάτωμα.

Κάνε συνδυασμούς
Γλιτώνεις: 2 λεπτά
Εστιάζεις στο πάνω μέρος του σώματος τη μια μέρα και στο κάτω την επόμενη; Σταμάτα! Οι εναλλαγές μεταξύ ασκήσεων για το πάνω και το κάτω μέρος του σώματος στην ίδια προπόνηση σημαίνουν ότι δε θα χρειαστεί να περιμένεις να επανέλθουν οι μύες πριν ξεκινήσεις την επόμενη άσκηση. Αυτό, με τη σειρά του, θα κάνει την καρδιά και τους πνεύμονες να λειτουργούν πιο σκληρά. Το αποτέλεσμα; Μεγαλύτερη καύση θερμίδων!