4 επικίνδυνες ασκήσεις για να χάσεις βάρος

4 επικίνδυνες ασκήσεις για να χάσεις βάρος

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χάσεις βάρος αυτές τις μέρες. Θα μπορούσες να τρέξεις μαραθώνιο, να δοκιμάσεις αμέτρητο αριθμό χημικών shakes, κοκτέιλ, φάρμακα, χημικά γεύματα... Το θέμα όμως είναι να χάνεις σωστά, μεθοδικά και για πάντα το βάρος που χρειάζεται να χάσεις. Φυσικά εκείνο που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι καμία άσκηση δεν κάνει θαύματα, αμέσως. Απαιτεί υπομονή και επιμονή και ισορροπημένη διατροφή καθώς και σωστή εκτέλεση της κάθε άσκησης. Δες ποιες ασκήσεις μπορεί να κάνουν κακό στην υγεία σου και να μη σε βοηθήσουν να κάψεις θερμίδες.

wefit

1 Box jumps
Αλματάκια με τα δύο πόδια πάνω σε τετράγωνα κουτιά ή πάγκους. Ειδικά για τους αρχάριους είναι μια άσκηση στην οποία θα ρίξεις πολύ ιδρώτα. Αλλά ακόμη και οι πιο προχωρημένοι μερικές φορές αντιμετωπίζουν προβλήματα στη συγκεκριμένη άσκηση. Θεωρείται «εκρηκτική» μπορεί όμως να θέσει σε κίνδυνο την υγεία σου και ίσως να τη γλιτώσεις με καμιά ρήξη αχιλλείου τένοντα.

2 Πλατφόρμα δονήσεων
Πρόκειται για ένα μηχάνημα που σε βοηθά να κάψεις πολλές θερμίδες. Δυστυχώς, έρευνες δείχνουν ότι οι πλατφόρμες δονήσεων είναι πιο αποτελεσματικές στην απώλεια βάρους σε συνδυασμό με ένα καλό πρόγραμμα διατροφής κι όχι από μόνες τους. Βοηθούν στην καύση λίπους μόνον αν κάνεις συνδυαστικά και άλιπη διατροφή. Μην ξεχνάς ότι η προπόνηση σε πλατφόρμες δόνησης δεν αντικαθιστά αλλά συμπληρώνει τις υπόλοιπες μεθόδους άσκησης (βάρη, αερόβια κ.τλ.).

3 Ξυπόλητο τρέξιμο
Μπορεί αρκετοί να υποστηρίζουν ότι γεννηθήκαμε για να τρέχουμε αφού πριν από χιλιάδες χρόνια οι πρόγονοί μας έτρεχαν ξυπόλητοι για να ξεφύγουν από τα άγρια θηρία (άρα κάτι θα έχει μείνει καταγεγραμμένο στο DNA μας). Μάλιστα κάποιοι ίσως θυμούνται τον Αμπέμπε Μπίκιλα το 1960 στους ολυμπιακούς αγώνες στη Ρώμη που έτρεξε ξυπόλητος, ακόμη και Έλληνες δρομείς άρχισαν να τρέχουν χωρίς παπούτσια και να σπάνε ατομικά ρεκόρ πιστεύοντας ότι το barefoot running μαθαίνει τον δρομέα να τρέχει με φυσικό τρόπο (και να καίει πολλές θερμίδες). Όμως μετά το 2010, όταν τα λεγόμενα barefoot παπούτσια κατέκλυσαν την αγορά, μελέτη από το Πανεπιστήμιο Brigham Young διαπίστωσε ότι οι δρομείς που στράφηκαν πολύ γρήγορα στα λεγόμενα μινιμαλιστικά παπούτσια είχαν αυξημένο κίνδυνο για τραυματισμούς στα πόδια, συμπεριλαμβανομένων των καταγμάτων κόπωσης.

4 Κοιλιακοί και sit ups
Κι όμως, αυτή η άσκηση δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψεις μια μπυροκοιλιά σε 6 pack. Τα κλασικά sit ups επιβαρύνουν ιδιαίτερα τη μέση και γυμνάζουν πολύ λιγότερο τους κοιλιακούς μύες από ό,τι άλλες, πιο ειδικές, ασκήσεις. Μπορεί να δημιουργήσεις προβλήματα χαμηλά στην πλάτη σου γιατί οι κοιλιακοί δεν γυμνάζονται σωστά. Οι μύες που κάμπτουν το ισχίο δυναμώνουν περισσότερο από τους κοιλιακούς, με αποτέλεσμα η λεκάνη να τραβιέται προς τα μπρος, οι οσφυϊκοί σπόνδυλοι να συμπιέζονται και η κοιλιά να διογκώνεται. Καλύτερα επίλεγε τις σανίδες ή τους πλάγιους κοιλιακούς.