2 ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά σε 15 λεπτά!

2 ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά σε 15 λεπτά!

Πώς να κάψεις το λίπος της κοιλιάς; Όλοι θα σου πουν: τρέξε. Αλλά ο Alwyn Cosgrove, personal trainer πολλών διασήμων, σχεδίασε ένα 15λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής, το «Countdown Workout» που περιλαμβάνει μόλις 2 ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να λιώσεις το λίπος στην κοιλιά.

wefit

Το πρόγραμμα
Μπορείς να το κάνεις οπουδήποτε ή να αντικαταστήσεις τα 15 λεπτά του διαδρόμου και να έχεις σούπερ αποτελέσμα. Πώς το κάνεις; Ξεκινάς με 15 αιωρήσεις με kettlebell, ακολουθείς αμέσως 15 burpees. Στη συνέχεια, χωρίς διάλειμμα, κάνεις άλλες 14 επαναλήψεις με τα kettlebell και άλλα 14 επαναλήψεις burpees. Συνέχισε έτσι μέχρι να φτάσεις σταδιακά στη μία επανάληψη για κάθε άσκηση. Γι’ αυτό ονομάζεται η προπόνηση αυτή Countdown Workout. Αν ολοκληρώσεις το σύνολο των ασκήσεων, από τις 15 μέχρι το ένα θα έχεις κάνει 120 επαναλήψεις σε κάθε άσκηση, δηλαδή 240 επαναλήψεις! Επίσης, η προπόνηση αυτή πρέπει να γίνεται με ταχύ ρυθμό. Κατά μέσο όρο, αυτό θα πρέπει να σου πάρει πάρει μόνο περίπου τρία δευτερόλεπτα ανά επανάληψη. Έτσι θα κάνεις αυτές τις 240 επαναλήψεις σε μόλις 12 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα κάψεις θερμίδες στο φουλ και θα αυξήσεις το μεταβολισμό σου για ώρες μετά την προπόνηση σου! Αν θέλεις ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση, μπορείς πάντα να κάνεις ένα διάλειμμα και να επαναλάβεις την προπόνηση.

ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

1 Αιωρήσεις με kettlebell (kettlebell swings) με τα δύο χέρια
Είναι απλά μια υπέροχη άσκηση για απώλεια λίπους και φυσική κατάσταση. Οι οπίσθιοι μηριαίοι και οι γλουτοί εξασκούνται επίσης πολύ.
Πώς την κάνεις: Σε όρθια στάση κράτησε ένα kettlebell στα χέρια σου. Λύγισε τα γόνατά σου φέρνοντας το σώμα μπροστά. Κάνε αιώρηση του kettlebell με γρήγορη κίνηση ανάμεσα στα πόδια σου πίσως μπρος. Το κεφάλι σου κράτα το ψηλά και τη πλάτη σου ίσια.

2 Burpees
Τα Burpees είναι μια απο τις καλύτερες καλισθενικές ασκήσεις που υπάρχουν. Τονώνουν το μεταβολικό σύστημα και καίνε ένα τόνο θερμίδες.
Πώς τα κάνεις: Από όρθια θέση άνοιξε τα πόδια σου στο εύρος των ώμων. Λύγισε τα γόνατα και φέρε τα χέρια σου μπροστά, ανάμεσα από τα γόνατά σου. Σφίξε τους κοιλιακούς σου και σπρώξε τα πόδια σου προς τα πίσω ώστε να έρθεις σε θέση push up. Επέστρεψε στην αρχική θέση με ένα ακόμη τίναγμα με φόρα και επανέλαβε.

Δες εδώ πώς να κάνεις τις δύο ασκήσεις σωστά.