Calendar

For Katerina: 573 χιλιόμετρα σε 8 μέρες!

Το «For Katerina» είναι ένα ξεχωριστό δρομικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 27/6/2020 έως το Σάββατο 04/07/2020.

Έμπνευση γι' αυτή την προσπάθεια αποτελεί η ζωή της αγαπημένης μας Κατερίνας Βελονίδου. Στις 22 Νοεμβρίου 2018 η Κατερίνα διαγνώσθηκε με μία σπάνια μορφή καρκίνου, το Σάρκωμα Ewing, που δυστυχώς βρισκόταν ήδη στο 4ο στάδιο. Σχεδόν 5 μήνες μετά τη διάγνωση η Κατερίνα έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στις 14 Απριλίου 2019.

Ο σύζυγός της, δρομέας υπεραποστάσεων, Αλέξανδρος Γεωργίου θα διανύσει 573 χιλιόμετρα, σε μία διαδρομή που αποτελεί, ουσιαστικά, την πορεία της ζωής της Κατερίνας από το πατρικό της σπίτι στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης έως το σπίτι της όπου έζησε με τον σύζυγό της και τον γιο τους στην Κερατέα Αττικής.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Αλέξανδρος θα είναι κατά κύριο λόγο εκείνη της Παλαιάς Εθνικής Οδού, καθώς και επαρχιακοί δρόμοι.
Οι 8 τομείς – ημέρες – στους οποίους μοιράζεται η απόσταση είναι οι εξής:

Νεάπολη – Κορινός Κορινός – Τέμπη
Τέμπη – Βελεστίνο
Βελεστίνο – Ράχες
Ράχες – Καμένα Βούρλα Καμένα Βούρλα – Ακραίφνιο Ακραίφνιο – Μαλακάσα Μαλακάσα – Κερατέα

Σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι η θέληση και η ανάγκη του Αλέξανδρου να τιμήσει τη μνήμη της συζύγου του Κατερίνας και τη μνήμη εκείνων που «έφυγαν» πολεμώντας γενναία τον καρκίνο. Να δώσει κουράγιο και δύναμη σε όσους δίνουν τη δική του μάχη μαζί με τους συγγενείς – συνοδούς τους και κυρίως, να ευαισθητοποιήσει άπαντες όσον αφορά την πρόληψη αυτής της ασθένειας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήσετε στο +30 697 443 3243 ή με email στο info@forkaterina.com.

Website: www.forkaterina.com

Facebook: www.facebook.com/forkaterina.gr

Instagram: www.instagram.com/for.katerina

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Βελονίδου

Γεννημένη την 1η Ιανουαρίου του 1979 στη Θεσσαλονίκη, η Κατερίνα προοριζόταν να είναι μπροστά από την εποχή της και να προηγείται των συνομηλίκων της. Με φωτεινή προσωπικότητα και νοημοσύνη, η Κατερίνα ήταν μια πραγματική έμπνευση στη ζωή και ακλόνητη υποστηρικτής του να ζεις την κάθε μέρα στο έπακρο. Η Κατερίνα ενσάρκωνε τον ενθουσιασμό, την αποφασιστικότητα, τη χαρά, την επιμονή, τη δύναμη και την αγάπη. Ήταν ένα κορίτσι που από μικρή ηλικία έπρεπε να προσαρμόζεται στις αλλαγές.

Γεννημένη σε οικογένεια στρατιωτικών, έμαθε πολύ γρήγορα πώς να κάνει νέους φίλους και να αντιμετωπίζει με τον καλύτερο τρόπο κάθε κατάσταση που άλλαζε. Συλλέγοντας αναμνήσεις και μαθήματα ζωής καθ' όλη την πορεία, η Κατερίνα ανέπτυξε ένα πάθος για την περιπέτεια και μια μοναδική ικανότητα να “ρίχνεται” σε οτιδήποτε αποτελούσε πρόκληση γι' αυτήν. Άοκνη αθλήτρια, καλλιτέχνης μέσα από το χορό και το τραγούδι, εθελόντρια, απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλημάτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Διαχείριση Αθλημάτων και Ελεύθερου Χρόνου (Loughborough University London), ταξιδιώτης, ορειβάτης, δασκάλα, προπονήτρια, παιδαγωγός, φίλη, κόρη, αδερφή, σύζυγος και μητέρα. Στο σύντομο σαραντάχρονο βίο της, η Κατερίνα έζησε μια πολύ γεμάτη ζωή.

Στις 22 Νοεμβρίου 2018 η Κατερίνα αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση, τον καρκίνο. Διαγνωσμένη με Σάρκωμα Ewing στο 4ο στάδιο, η Κατερίνα “ρίχτηκε με τα μούτρα” στη χημειοθεραπεία, όπως ακριβώς ριχνόταν σε όλους τους στόχους της ζωής της, αποφασισμένη και με θετική διάθεση. Σε απάντηση του ότι έχασε τα μαλλιά της τόσο γρήγορα, δήλωσε ότι το 2018- 2019 θα ήταν η “χρονιά του καπέλου”. Αντιμετώπισε τον καρκίνο και όλους τους φόβους με χιούμορ, ταπεινοφροσύνη, ευπρέπεια και κουράγιο. Σε κανένα στάδιο δεν αναρωτήθηκε “Γιατί σε μένα;”, αντ' αυτού είπε πως “Κάτι ωραίο και καλύτερο θα συμβεί στο μέλλον χάρη σ' αυτή την εμπειρία, που δεν κατανοώ ακόμα”.

Μετά τον πρώτο κύκλο τριών χημειοθεραπειών, τα πρώτα αποτελέσματα δεν ήταν τα προσδοκώμενα γι' αυτήν. Ο καρκίνος δεν συρρικνώθηκε, είχε εμφανιστεί στον εγκέφαλό της και είχε μεγαλώσει λίγο περισσότερο στους πνεύμονές της. Το επόμενο πρωί είπε: “Ακόμη πιστεύω στο θαύμα μου, έρχεται”. Χωρίς κανείς να τα παρατάει, αύξησαν τις θεραπείες της, προσθέτοντας ακτινοβολία και ισχυρότερες δόσεις χημειοθεραπείας. Τραγική ειρωνεία, το σχέδιο να επιτεθούν και να καταστρέψουν τον καρκίνο δούλευε, όμως το σώμα της εξασθενούσε. Σύντομα μετά από αυτό η Κατερίνα εμφάνισε λοίμωξη της ουροδόχου κύστης και λοίμωξη αναπνευστικού. Με καταπονημένο το ανοσοποιητικό της σύστημα αλλά όχι αποδυναμωμένο το πνεύμα, η Κατερίνα έχασε τη μάχη της με τον καρκίνο στις 14 Απριλίου 2019, σχεδόν πέντε μήνες μετά τη διάγνωση.

«Άδραξε την κάθε μέρα και απόλαυσέ την. Άδραξε την κάθε μέρα και εκτίμησέ την. Άδραξε την κάθε ημέρα και ζήσε την στο έπακρο.» Κατερίνα Βελονίδου

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Γεωργίου

Γεννήθηκε στις 2 Μαΐου 1981 στα Ιωάννινα.

Το καλοκαίρι του 1987 η οικογένειά του μετακόμισε στην Κερατέα, όπου κατοικεί μέχρι και σήμερα με τον γιο του Φίλιππο.

Αποφοίτησε από το Λύκειο Κερατέας και συνέχισε τις σπουδές του στο ΤμήμαΕ πιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή.

Τα τελευταία 12 χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και ως προπονητής στίβου σε παιδιά που προετοιμάζονται για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια ή σε σχολές των ενόπλων δυνάμεων.

Από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και υπήρξε ποδοσφαιριστής του Κεραυνού Κερατέας, Ατρόμητου Παραδημής (ΕΠΣ Θράκης) και του Π.Α.Ο. Καλυβίων.

Παράλληλα ασχολήθηκε με το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων.Τρέχοντας συνειδητοποίησε ότι το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων τον γεμίζει σαν άνθρωπο και δρομέα, με αποτέλεσμα να τον κερδίσει και να αφιερωθεί ολοκληρωτικά σε αυτό.

Έχει λάβει μέρος και έχει τερματίσει σε πολλούς αγώνες υπεραποστάσεων, μαραθωνίους, αγώνες δρόμου και βουνού (Σπάρταθλον 2013, Δόλιχος 2016, VFUT Παρανέστι 2009 και 2015, Ευχίδειος Άθλος, Olympus Marathon κ.ά.).

Έχει ασχοληθεί με τους παραδοσιακούς χορούς, φτάνοντας να γίνει χορευτής του θεάτρου παραδοσιακών χορών Δόρα Στράτου.