Οι 4 top θεραπείες που βάζουν τέλος στην κυτταρίτιδα

Οι 4 top θεραπείες που βάζουν τέλος στην κυτταρίτιδα

Αν και μόνο στο άκουσμα της λέξης κυτταρίτιδα χάνεις το χρώμα και μαζί και το κουράγιο σου, μην ανησυχείς. Οι νέες μέθοδοι της σύγχρονης κοσμητικής ιατρικής κάνουν την ενοχλητική όψη φλοιού πορτοκαλιού μακρινό παρελθόν χωρίς να χρειαστεί νυστέρι!

wefit

1 Velashape
Πρόκειται για μία μέθοδο που συνδυάζει τις ραδιοσυχνότητες με την υπέρυθρη ακτινοβολία των σύγχρονων συσκευών laser.


Πώς γίνεται: Σε όλη την επιφάνεια που παρουσιάζει κυτταρίτιδα, με έμφαση στους μηρούς, την κοιλιά, τη μέση, αλλά και τα μπράτσα. Εσύ το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ξαπλώσεις στο ειδικό κρεββάτι και ο ιατρός με διαγώνιες κινήσεις περνά τη συσκευή πάνω στις περιοχές που εμφανίζουν κυτταρίτιδα, οι οποίες θερμαίνονται λόγω της ενέργειας του laser και ταυτόχρονα γίνεται αναρρόφηση χάρη στα ειδικά rollers. Η ενέργεια του laser μετατρέπεται σε θερμότητα, η οποία αυξάνει το μεταβολισμό του λιποκυττάρου, το συρρικνώνει μειώνοντας την κυτταρίτιδα, ενώ δρα ευεργετικά στο κολλαγόνο και συσφίγγει το χαλαρό δέρμα.


Πόσο διαρκεί: 8 συνεδρίες με απόσταση μίας εβδομάδας μεταξύ τους. Η κάθε συνεδρία διαρκεί από 30 ως 90 λεπτά, ανάλογα με την έκταση της προβληματικής περιοχής. Πολύ σπάνια έχουν αναφερθεί μελανιές ή ερύθημα.


2 Υποδερμική οξυγόνωση
Μια σύγχρονη επιστημονική ιατρική μέθοδος αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας σε συνδυασμό με φτωχή σε λίπη και σάκχαρα δίαιτα, με άφθονο νερό και με ελαφρά καθημερινή άσκηση.


Πώς γίνεται: Ως τεχνική αφορά σε λεμφικό μασάζ με τη βοήθεια της αναρρόφησης, ενώ ο βαθμός της αναρρόφησης είναι ελεγχόμενος και διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες του σώματος και τον τύπο του δέρματός σου. Η ειδική κεφαλή του μηχανήματος αναρροφά τμηματικά το δέρμα και μαζί το υποδόριο λίπος, δημιουργώντας αρνητική πίεση τοπικά και επιτυγχάνοντας βελτίωση της κυκλοφορίας και αύξηση της λεμφικής δραστηριότητας. Με τον τρόπο αυτό διαπιστώνεται καλύτερη οξυγόνωση του λίπους και αποβολή των τοξινών μέσω της λεμφικής οδού. Με πιο απλά λόγια, ο ίδιος ο οργανισμός σου «θεραπεύει» την κυτταρίτιδα. Η μέθοδος αυτή έχει άριστα αποτελέσματα, αν συνδυαστεί πριν και μετά από λιποαναρρόφηση.


Πόσο διαρκεί: 20-30 συνεδρίες κατά μέσο όρο με συχνότητα 2-3 φορές την εβδομάδα, ανάλογα πάντα με την έκταση του προβλήματος. Κάθε συνεδρία διαρκεί 30 λεπτά. Μπορεί να εφαρμοστεί όλες τις εποχές του χρόνου, δεν προκαλεί πόνο, ενώ σπάνια, και μόνο στα πολύ ευαίσθητα δέρματα, μπορεί να δημιουργηθούν μελανιές.

3 Accent
Πρόκειται για μία μέθοδο που, χρησιμοποιώντας τη μοναδική τεχνολογία ραδιοσυχνοτήτων Dual RF, δρα στο μέγεθος των λιποκυττάρων και ταυτόχρονα συντελεί στη συρρίκνωση των ινών του συνδετικού ιστού. Το Accent συνδυάζει δύο τύπους συχνοτήτων: τη μονοπολική και τη διπολική, γεγονός που επιτρέπει να παρέχει ελεγχόμενη θέρμανση του ιστού σε διαφορετικά βάθη.


Πώς γίνεται: Το Accent εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία υψηλής συχνότητας, δηλαδή ραδιοκύματα, τα οποία εισέρχονται στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας και ενεργοποιούν τους ινοβλάστες, οπότε και προκαλείται μαζική παραγωγή κολλαγόνου, μερική καταστροφή των λιποκυττάρων και μείωση του τοπικού λίπους. Στην ουσία η τεχνολογία της μονοπολικής ραδιοσυχνότητας (RF) προκαλεί αύξηση της θερμότητας βαθιά στον ιστό και, με αυτόν τον τρόπο, συντελεί στην μείωση του όγκου των λιποκυττάρων και στη βελτίωση της ανομοιογενούς κατανομής του λίπους, δηλαδή της κυτταρίτιδας. Ενώ, ταυτόχρονα, η διπολική ραδιοσυχνότητα διεγείρει την παραγωγή νέου κολλαγόνου για δέρμα σφριγηλό. Η εφαρμογή γίνεται με ελαφρές σπειροειδείς κινήσεις, ενώ εσύ είσαι ξαπλωμένη στο ειδικό κρεββάτι.


Πόσο διαρκεί: 8-10 συνεδρίες με απόσταση 2 εβδομάδων η μία από την άλλη, ανάλογα βέβαια με την έκταση της προβληματικής περιοχής. Κάθε συνεδρία διαρκεί 30-40 λεπτά και μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και το καλοκαίρι. Το Accent περιγράφεται ως μία θεραπεία «ζεστού μασάζ» που δεν πονάει και αφήνει έναν ήπιο ερεθισμό, ο οποίος με την εφαρμογή μίας οποιασδήποτε κρύας ενυδατικής κρέμας υποχωρεί μετά από λίγες ώρες.


4 BTL No-Needle Mesotherapy
Αυτό το μηχάνημα συνδυάζει την πιο τελευταία τεχνολογία laser με μία νέα τεχνική που ονομάζεται Aquaphoresis και αφορά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, μέσω της διαδερμικής μεταφοράς μικρών ποσοτήτων ενεργών συστατικών. Η καινοτομία του έγκειται στο ότι επιτυγχάνει καταπληκτικά αποτελέσματα, χωρίς τη χρήση βελόνας, χωρίς τσιμπήματα και μελανιές.


Πώς γίνεται: Επιτυγχάνεται αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, βαθιά διείσδυση των απαραίτητων ενεργών συστατικών, τόνωση των μυών, καθώς και λεμφική διέγερση. Ο γιατρός εφαρμόζει το ειδικό gel στα σημεία που εμφανίζουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού και στη συνέχεια χρησιμοποιεί την κεφαλή laser υπέρυθρων ακτίνων και κόκκινου φωτός. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με την εφαρμογή της ειδικής κεφαλής των ηλεκτρικών παλμών.


Πόσο διαρκεί: Θα χρειαστεί να κάνεις 8-10 συνεδρίες για να επιτευχθεί ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30 λεπτά και μπορεί να γίνει όποια εποχή του χρόνου επιθυμείς. Η μέθοδος είναι εντελώς ανώδυνη και δεν αφήνει σημάδια, έτσι μπορείς να επιστρέψεις στις υποχρεώσεις σου αμέσως μετά τη θεραπεία.
.