Εξαφάνισε την κυτταρίτιδα με 4 αποτελεσματικούς τρόπους

Εξαφάνισε την κυτταρίτιδα με 4 αποτελεσματικούς τρόπους

Αν σε ενοχλεί η όψη φλοιού του πορτοκαλιού αυτοί είναι οι 4 τρόποι για να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα αποτελεσματικά!

wefit

 

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Πρόκειται για την εναπόθεση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και της κάτω στιβάδας, και ο συνδετικός ιστός έχει μειωμένη ελαστικότητα και τη χαρακτηριστική όψη «φλοιού του πoρτoκαλιoύ».

Πώς δημιουργείται

Από κακή τοπική αιμάτωση, η οποία δε βοηθά να τρέφονται σωστά τα λιποκύτταρα της περιοχής. Έτσι αντί το σώμα σου να καίει λίπος, το αποθηκεύει στα λιποκύτταρα. Αυτή η υσσώρευση λίπους τα αυξάνει σε όγκο, αυτά συμπιέζουν τα αγγεία και επιδεινώνουν το πρόβλημα της μικροκυκλοφορίας.

Που εμφανίζεται

Στις γυναίκες: σε γλουτούς, μηρούς, υπογάστριο, γόνατα, στήθος.

Στους άνδρες: στο υπογάστριο, δελτοειδείς μύες.

Σε τι οφείλεται:

Στην καθιστική ζωή, στην ελλεπή κίνηση, σε κληρονομικότητα, σε κακή κυκλoφoρία αίματoς, σε ορμονικές διαταραχές, στην παχυσαρκία, σ ην κακή διατροφή, στο κάπνισμα.

Ποια είδη κυτταρίτιδας υπάρχουν;

Υπάρχουν τρεις τύποι:

1 Η συµπαγής (πονάει κατά την ψηλάφηση)

2 Η οιδηµατική (εμφανίζονται οιδήματα όποτε την πιέζεις)

3 Η χαλαρή. Αποτελεί το πρώτο στάδιο εµφάνισής της.

4 tips για να τη σβήσεις

Εξαφάνισε την κυτταρίτιδα με 4 αποτελεσματικούς τρόπους:

1 Κάνε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα με ειδικά προϊόντα scrub. Θα απομακρύνεις τα νέκρα κύτταρα και θα βοηθήσεις τα προιόντα αδυνατίσματος να εισχωρήσουν στο δέρμα και να «κάνουν» δουλειά! Αυτή η συνταγή θα σε βοηθήσει:

Θα χρειαστείς:

-1κ.γ. ελαιόλαδο,

-1κ.γ. αλάτι χοντρό

-1 κ.γ. Κανονικό αλάτι (επιτραπέζιο).

Ανέμειξε τα υλικά και εφάρμοζε το μείγμα στις προβληματικές περιοχές. Παράλληλα κάνε μασάζ για 5 λεπτά με κυκλικές κινήσεις. Ξέπλενε με ζεστό νερό.

2 Βούρτσιζε το δέρμα σου στο μπάνιο. Με ένα ειδικό σφουγγάρι τη λούφα βούρτσιζε από κάτω προς τα πάνω το δέρμα καταπολεμώντας τη συμφόρηση στις περιοχές όπου έχουν συσσωρευτεί τοξίνες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις βούρτσα με φυσικές τρίχες και φρόντισε οι κινήσεις σου να είναι κυκλικές.

3 Κάνε συχνά μασάζ με αιθέρια έλαια όπως δεντρολίβανο στην περιοχή υπάρχει πρόβλημα. Για καλύτερα αποτελέσματα δοκίμασε το λεμφικό μασάζ σε μια ειδικό.

4 Μαζί με την άσκηση και τη σωστή διατροφή απλώνεις χειμώνα καλοκαίρι ειδικά προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας. Επίλεξε κάποια που να περιέχουν: καφεΐνη, γιατί έχει λιποδιαλυτική δράση, σεκχυλίσματα από μαύρο τσάι και βερβένα που μειώνουν τη συσσώρευση του τοπικού λίπους και βελτιώνουν την όψη φλούδας του πορτοκαλιού. Επίσης να περιέχουν βιταμίνη C για την παραγωγή κολλαγόνου, αντιοξειδωτικά όπως π.χ. το λυκοπένιο για την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης και χαλάρωσης του δέρματος, υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη Ε, εκχύλισμα από κόκκινα φύκια τα οποία προωθούν τη μικρο-κυκλοφορία του αίματος και μειώνουν την κατακράτηση υγρών, εκχύλισμα από λωτό ο οποίος συμβάλλει στη σύσφιξη και επιταχύνει την καύση του λίπους.

We fit tip:Η κυτταρίτιδα και η χαλάρωση δεν αντιμετωπίζονται εύκολα. Η σωστή διατροφή παίζει ρόλο, αλλά χρειάζεται και η τακτική άσκηση.