Ιδρώνεις στο γυμναστήριο; 4 τρικ για άψογο μακιγιάζ!

Ιδρώνεις στο γυμναστήριο; 4 τρικ για άψογο μακιγιάζ!

Αν φοβάσαι πως το τρέξιμο στο διάδρομο, θα χαλάσει το μακιγιάζ σου αφήνοντας έντονη γυαλάδα και ιδρώτα τότε αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν διατηρώντας το πρόσωπό σου φρέσκο και λαμπερό.

wefit

Βήμα πρώτο: Κάνε κίνηση ματ

Ταμπόναρε την επιδερμίδα σου με λίγη υγρή πούδρα, σε απόχρωση λίγο πιο ανοιχτή από το φυσικό τόνο του δέρματός σου. Καλό είναι να αποφύγεις την πούδρα σε σκόνη επειδή δημιουργεί λεπτές γραμμές, οπότε επίλεξε μια ματ βάση που δε θα κάνει γυαλάδες και θα παραμείνει σταθερή για αρκετή ώρα.

Βήμα δεύτερο: Δώσε προσοχή στο ρουζ

Όπως με την πούδρα έτσι και με το ρουζ, προτίμησε ένα ρόδινο ρουζ με κρεμώδη υφή. Άπλωσέ το με τα δάχτυλά σου κάνοντας κυκλικές κινήσεις στα ζυγωματικά.

Βήμα τρίτο: Όχι στο βαρύ μακιγιάζ

Απόφυγε το έντονο και βαρύ μακιγιάζ στα μάτια για να μη δείχνουν κουρασμένα. Προτίμησε σκιές σε γήινα χρώματα με κρεμώδη υφή πάντα. Οι σκιές σε σκόνη δημιουργούν γραμμές, ενώ με τον ιδρώτα αλλοιώνονται πολύ γρήγορα. Ολοκλήρωσε το μακιγιάζ με αδιάβροχη μάσκαρα και όχι με μία απλή. Το μοναδικό πράγμα που δε θέλεις να σου συμβεί, είναι τα μαύρα μάτια όταν θα σκουπίζεις το πρόσωπό σου από τον ιδρώτα!

Βήμα τέταρτο: Απόφυγε το μολύβι

Μία εναλλακτική λύση για το γυμναστήριο, είναι να χρησιμοποιήσεις ένα eyeliner σε μορφή gel. Διαφορετικά, σχεδίασε μια λεπτή γραμμή με αδιάβροχο μολύβι κατά μήκος των ματιών σου, κατά προτίμηση καφέ για ένα natural look. 

Βήμα πέμπτο: Μην ξεχνάς τον σωστό καθαρισμό

Μετά την προπόνηση καλό είναι να καθαρίζεις το πρόσωπό σου με ένα ήπιο καθαριστικό, να απλώνεις την ενυδατική σου και να επαναλαμβάνεις το μακιγιάζ για να αποφύγεις πιθανόν ερεθισμούς. Αν δεν προλαβαίνεις, τότε σκούπισε με απαλές και ταμποναριστές κινήσεις το πρόσωπό σου με την πετσέτα και ανανέωσε μόνο το ρουζ και το κραγιόν