6 τρόποι να εξαφανίσεις τα σημάδια της ακμής μια και καλή!

6 τρόποι να εξαφανίσεις τα σημάδια της ακμής μια και καλή!

Δυστυχώς δεν υπάρχει μία θεραπεία για την ακμή κατάλληλη για όλους. Ανάλογα το πρόβλημα προτείνονται θεραπείες εξατομικευμένες. Η ακμή χρειάζεται έγκαιρη και έγκυρη αντιμετώπιση προκειμένου να μην υποτροπιάσει και να μην αφήσει ουλές στη επιδερμίδα σου. Δες πως μπορείς να εξαφανίσεις την ακμή αλλά και τα σημάδια που μπορεί να αφήσει πίσω της.

wefit


1 Φαρμακευτική αγωγή

Ανάλογα τη σοβαρότητα του προβλήματος συστήνονται φάρμακα όπως το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και το ρετινοϊκό οξύ τα οποία εφαρμόζονται τοπικά στο δέρμα, σε μορφή κρέμας ή τζελ, ή συνδυαστική θεραπεία από το στόμα με αντιβιοτικά ή ορμονικά σκευάσματα.

2 Πίλινγκ

Κυρίως χημικά στα οποία χρησιμοποιούνται τριχλωροξικό οξύ (TCA), άλφα-υδροξυοξέα (AHA) ή άλλες ουσίες. Αυτά τα συστατικά λειαίνουν το δέρμα αλλά μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από μία εφαρμογές για να έχεις το αποτελέσματα που επιθυμείς.

3 Εμφυτεύματα

Χρησιμοποιούνται εμφυτεύματα κολλαγόνου, ή υαλουρονικού οξέους που συμπληρώνει το κενό στις ουλές. Χρειάζονται αρκετές επισκέψεις στο ιατρείο.

4 Δερμοαπόξεση

Αυτή η μέθοδος γίνεται συνήθως με μικροκρυστάλλους, που καθαρίζουν το δέρμα, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και αφαιρούν τα μαύρα στίγματα και τους ανοιχτούς πόρους. Συνιστάται σε άτομα με σοβαρές βλάβες στο δέρμα. Εξαφανίζει τις ουλές, απαιτεί τοπική αναισθησία και παραμονή στο σπίτι για μερικές μέρες. Αυτή η μέθοδος δεν πραγματοποιείται το καλοκαίρι γιατί μπορεί να προκαλέσει υπέρχρωση του δέρματος.

5 Αντηλιακή προστασία

Μπορεί ο ήλιος και το θαλασσινό νερό να μειώνουν τα συμπτώματα της ακμής αλλά η έκθεση στον ήλιο πρέπει να γίνεται με μέτρο διαφορετικά θα την επιδεινώσει. Επειδή κάποιες τοπικές θεραπείες κάνουν το δέρμα φωτοευαίσθητο κρίνεται απαραίτητη η εφαρμογή του αντηλιακού. Αν, μάλιστα, παίρνεις αντισυλληπτικά για τη θεραπεία της ακμής, το αντηλιακό είναι απαραίτητο στο πρόσωπο για να αποφύγεις τον κίνδυνο μελάσματος. Επίλεξε το σωστό αντηλιακό για το πρόβλημά σου διότι πολλά προΐόντα που δεν είναι στοχευμένα για το ακνεΐκό δέρμα μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της ακμής.

6 Αύξηση επιπέδων της βιταμίνης D
Θεωρείται και η «βιταμίνη του ήλιου», τη συνθέτει ο οργανισμός σου από τον ήλιο και συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού και στον έλεγχο των λοιμώξεων. Για να βελτιώσεις τα επίπεδά της φρόντισε να κάθεσαι κάτω από τον ήλιο καθημερινά για 15 λεπτά. Η έκθεση αυτή μπορεί να σου εξασφαλίσει μέχρι 20.000 IU βιταμίνης D και αυτό μπορεί να βοηθήσει στη φυσική αντιμετώπιση της μείωσης των συμπτωμάτων της ακμής.