Τρία λάθη που καταστρέφουν την επιδερμίδα σου στο γυμναστήριο

Τρία λάθη που καταστρέφουν την επιδερμίδα σου στο γυμναστήριο

Αν θέλεις το πρόσωπο και το σώμα σου να είναι λαμπερά και φρεσκα φρόντισε να μην κάνεις αυτά τα λάθη!

wefit

Λάθος 1ο: Κάνεις πολύ ώρα κολύμπι

Η υπερβολική έκθεση στο χλώριο της πισίνας μπορεί να είναι καταστροφική για το σώμα και την επιδερμίδα σου. Το σημαντικό είναι να να κάνεις πάντα ντους όταν βγαίνεις από την πισίνα, ώστε να μην αφήνεις το χλώριο να είναι για πολλή ώρα σε επαφή με την επιδερμίδα σου. Όμως επειδή το χλώριο μπορεί να παραμείνει επάνω σου, φροντίσε να χρησιμοποιείς καθαριστικά προσώπου και ενυδατική λοσιόν για το σώμα για να αποφύγεις την ξηρότητα.

Λάθος 2ο: Κάνεις πολύωρα ντους με καυτό νερό

Το καυτό νερό είναι ένα από τα βασικά λάθη που καταστρέφει την επιδερμίδα σου, γιατί επιδρά αρνητικά στην λεπτή επίστρωση της επιδερμίδας σου και αυτό μπορεί να προκαλέσει φολίδες και ξηροδερμία. Περιόρισε το ντους στο 5λεπτο μετά το γυμναστήριο και ρύθμισε τη θερμοκρασία στο χλιαρό. Επίλεξε ένα προϊόν με πράσινο τσάι στη σύνθεσή του, το οποίο αποτοξινώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα. Χρησιμοποίησέ το στο ντους μετά τη γυμναστική για να χαλαρώσεις.

Λάθος 3ο: Δεν πίνεις νερό

Όταν γυμνάζεσαι αποφεύγεις να αναπληρώνεις τα υγρά που χάνονται μέσω της άσκησης και του ιδρώτα με αποτέλεσμα να μην μπορείς να αποδόσεις στην προπόνησή σου και να αφυδατώνεται η επιδερμίδα σου. Ο ιδρώτας έχει χαμηλό pH (το οποίο σημαίνει ότι είναι πιο όξινος) και μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του προστατευτικού φραγμού του δέρματος, ο οποίος είναι καθοριστικός για τη διατήρηση της υγείας και της νεανικής όψης της επιδερμίδας. Καθώς εξατμίζεται ο ιδρώτας μπορεί επίσης να απομακρύνει βασικά στοιχεία της επιδερμίδας και να προκαλέσει αφυδάτωση. Περιόρισε την αφυδάτωση της επιδερμίδας, αλλά και όλου του σώματος αναπληρώνοντας, αμέσως μετά την άσκηση τα υγρά που έχασες, πίνοντας άφθονο νερό. Επίσης ενυδάτωνε την επιδερμίδα σου μετά την άσκηση χρησιμοποιώντας ένα προϊόν ενυδάτωσης όπως λάδι ή κρέμα για μετά το μπάνιο.

Έξυπνο tip: Η χρήση μιας κρέμας αδυνατίσματος πριν την επίσκεψή σου στο γυμναστήριο είναι πολύ καλή ιδέα, καθώς σε συνδυασμό με την άσκηση βοηθάει να καεί γρηγορότερα το λίπος. Ακόμα ένα από τα λάθη που καταστρέφουν την επιδερμίδα σου, είναι να ξεχνάς να την καθαρίζεις συστηματικά με ήπια προϊόντα μετά την άσκηση.