O Γλυκαιμικός Δείκτης και η σημασία του στη Διατροφή μας!

H Shιrley Patterson μας εξηγεί απλά και με επιστημονικό τρόπο (και όμως γίνεται), τι είναι ο Γλυκαιμικός Δείκτης και τον τρόπο με το οποίο πρέπει να επιλέγουμε τροφές, είτε για άμεση ενέργεια, είτε για ενέργεια σε βάθος χρόνου. Ακόμα μας εξηγεί ποιές τροφές πρέπει να τρώμε για να μην αισθανόμαστε πείνα.

Διαβάστε περισσότερα...

Shirley Patterson: 10 συμβουλές για να μην πάρετε κιλά στις γιορτές!

Τα Χριστούγεννα είναι μόνο μια εβδομάδα μακριά και για τις επόμενες εβδομάδες θα περιβαλλόμαστε διαρκώς από γλυκά, φαγητά αλλά και ποτά. Γνωρίζετε  ότι ένας μέσος άνθρωπος κερδίζει περίπου 2 κιλά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων; Ωστόσο, μην απελπίζεστε, αλλά διαβάστε τα παρακάτω για να δείτε πώς μπορείτε να απολαύσετε την περίοδο των Χριστουγέννων και να εξακολουθεί να σας κάνει το αγαπημένο σας τζιν, τον Ιανουάριο!

Διαβάστε περισσότερα...

Shirley Patterson: H αλήθεια για τη ζάχαρη

Ο διάσημος σεφ, Jamie Oliver, δήλωσε πρόσφατα ότι «η ζάχαρη καταστρέφει ζωές και θα πρέπει να φορολογείται όπως ο καπνός!». Πρόσφατα, επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα που υποστηρίζει τη θεωρία ότι τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη ή υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος διεγείρουν  τον εγκέφαλο με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν τα ναρκωτικά και έτσι μπορεί να είναι επίσης  εθιστικά. Είναι λοιπόν η ζάχαρη πραγματικά τόσο κακή για την υγεία μας που θα πρέπει να αποφεύγεται;

Διαβάστε περισσότερα...

Shirley Patterson: Τρεις μύθοι σχετικά με τη διατροφή

H Shirley Patterson αναλαμβάνει να απομυθοποιήσει τρεις θεωρίες σχετικά με τους υδατάνθρακες, την πρόσληψη λίπους και τις δίαιτες ή διατροφές πείνας. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε και να προσέξετε! 

Διαβάστε περισσότερα...

Shirley Patterson: Με παχαίνει η έλλειψη ύπνου;

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν ότι πρέπει να μειώσουν την πρόσληψη θερμίδων και να γυμνάζονται περισσότερο να χάσουν επιτυχώς βάρος. Ωστόσο, σημαντικά επιστημονικά στοιχεία δείχνουν σήμερα ότι υπάρχει ένας άλλος παράγοντας ζωτικής σημασίας που βοηθάει τον έλεγχο του βάρους ……ο επαρκής ύπνος!

Διαβάστε περισσότερα...

Shirley Patterson: Ο δρόμος για μια πιο νεανική και υγιή επιδερμίδα μέσα από το φαγητό

Πολλοί από τους πελάτες μου παρατηρούν  το πόσο καλά δείχνει το δέρμα τους αφού έχουν ξεκινήσει το πρόγραμμα μου για υγιεινή διατροφή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μία λαμπερή και νεανική όψη του δέρματος ξεκινά με την σωστή διατροφή! Η δημοφιλής φράση «είσαι ό, τι τρώς», δεν ήταν ποτέ πιο αληθινή!

Διαβάστε περισσότερα...