Επιστροφή
Υγεία
Εξανθήματα: αυτός ο γνωστός «άγνωστος»

Εξανθήματα: αυτός ο γνωστός «άγνωστος»

Είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα υγείας. Συνήθως προκαλούνται από τυχαίους παράγοντες και δεν συνήθως σημαίνουν τίποτα. Ορισμένες φορές όμως, το ίδιο το σώμα τα χρησιμοποιεί για να στείλει μήνυμα ότι κάτι συμβαίνει.

Κατ’αρχάς, πρέπει να σημειώσουμε ότι σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να τα προκαλέσει: από τη σκόνη στο δρόμο, την προπόνηση στο γυμναστήριο, την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, την επαφή με κάποιο απορρυπαντικό κτλ. Οι κόκκινες κηλίδες και η φαγούρα είναι τα βασικά του γνωρίσματα και μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητικό, ειδικά αν αρχίζει να εξαπλώνεται σε μεγάλες περιοχές του σώματος.

Σε αυτά που πρέπει να δώσεις σημασία είναι αυτά που επιμένουν και φροντίζουν να κάνουν έντονη την παρουσία τους με κάθε τρόπο:

  1. Οι μύκητες προκαλούν εξανθήματα και μπορεί να τους κολλήσεις σε ένα κοινόχρηστο μπάνιο, όπως αυτό ενός κάμπινγκ παραλίας ή αυτό στο οποίο κάνεις ντους στο γυμναστήριό σου. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να τους αποφύγεις φορώντας σαγιονάρες, για να μην πατάς καθόλου στο δάπεδο του ντους. Η αντιμετώπισή τους είναι συνήθως απλή και απαιτεί να βάζετε την αντιμυκητιασιακή αλοιφή που θα σου συστήσει ο γιατρός σου.
  2. Σοβαρής μορφής εξάνθημα μπορεί να παρουσιαστεί αν ανεβάσεις πυρετό μετά από χειρουργείο. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα έχεις πάθει τοξικό σοκ, επειδή κάποιο βακτήριο του δέρματος, όπως ο σταφυλόκοκκος, μπήκε στην κυκλοφορία του αίματος. Είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσεις αμέσως για να γλυτώσεις πολύ δυσάρεστες συνέπειες.
  3. Με εξάνθημα εκδηλώνεται και η μηνιγγίτιδα, που συνοδεύεται από πυρετό. Αν δες ότι το εξάνθημα που έχεις βγάλει δεν υποχωρεί, ψάξτο περισσότερο και μην αδιαφορήσεις. Ένα εξάνθημα που συνοδεύεται από πυρετό μπορεί επίσης να είναι το πρώτο δείγμα μιας μηνιγγίτιδας, μια εν δυνάμει θανατηφόρα ασθένεια.

Αυτό που πρέπει να κρατήσεις στο μυαλό σου είναι ότι κάθε εξάνθημα που δεν υποχωρεί επείγει προσοχής. Μπορεί να σημαίνει την εκδήλωση κάποιας νόσου, την οποία μπορείς να προλάβεις πριν εξελιχθεί.

 

comments powered by Disqus

Newsletter

Hotest News

Fitness

Box Jumps: Δεν μπορείς να πηδήξεις; Λάθη και τεχνικές βελτίωσης

Αν δεν μπορείς να πηδήξεις δες ποια είναι τα λάθη που κάνεις και μάθε πως μπορείς να τα...
Περισσότερα
Εξανθήματα: αυτός ο γνωστός «άγνωστος»
Διατροφή

Φαινόμενο runger: μήπως πεθαίνεις της πείνας μετά το τρέξιμο;

Και μήπως κάνεις σαν ντίβα όταν πεινάς;
Περισσότερα
Εξανθήματα: αυτός ο γνωστός «άγνωστος»
Υγεία

Πρέπει να γυμνάζεσαι όταν έχεις περίοδο;

Όσο κι αν δεν θέλεις να το πιστέψεις θα νιώσεις καλύτερα εάν γυμνάζεσαι! 
Περισσότερα
Εξανθήματα: αυτός ο γνωστός «άγνωστος»